Громади об’єднують ініціативи

Полтавщина є однією з найактивніших учасниць проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, який в Україні стартував ще 2007 року. Нині  реалізується його третя фаза, яка  впроваджуватиметься протягом 2014–2018 років із загальним бюджетом 23,8 мільйона євро, наданих Європейським Союзом (23 мільйони євро) та ПРООН (800 тисяч євро). У рамках проекту планують відновити базові соціальні та комунальні інфраструктури в таких сферах, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання.
У місті Комсомольську, зокрема, в рамках нового компоненту проекту спільно вирішуватимуть питання місцевого розвитку, сприятимуть становленню “ефективного власника житла”, поширюватимуть методи ефективного управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Задля цього за ініціативою управління житлово-комунального господарства Комсомольського місьвиконкому відбувся семінар “Участь ОСББ міста в проекті “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” для голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Комсомольська. Проводили захід регіональний координатор проекту Галина Бут і муніципальний координатор Валерій Гирявець. У ході семінару були розглянуті питання підготовки ініціатив ОСББ, порядок здійснення закупівель, формування пакета мікропроектної пропозиції, реалізація мікропроекту.
Голови ОСББ опрацювали порядок оформлення заявки на участь у конкурсі з відбору найкращого мікропроекту щодо фінансування капітального ремонту багатоквартирного будинку ОСББ відповідно до вимог проекту.
Варто нагадати, що  упродовж семи років на території області відновили 28 дитсадків, шкіл та центрів розвитку громади, 6 медичних пунктів і амбулаторій, реконструювали 30 водогонів, 24 об’єкти енергозберігаючого вуличного освітлення і придбали 7 шкільних автобусів. Ці ініціативи вдалося реалізувати саме завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади і приватних спонсорів у рамках реалізації проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.