Художники – назустріч дітям

У  кожної людини повинне бути щасливе майбутнє. Навіть якщо війна забрала одного із найдорожчих і найближчих – батька. Долі різні, але ми – одна сім’я. На цьому наголосили полтавські художники, які зібралися у Духовно-культурному центрі імені Паїсія Величковського, що при Свято-Успенському соборі УПЦ КП. Вони підбили підсумки другої виставки-продажу робіт полтавських митців, яка тривала понад два місяці. Більше 33 художників і майстрів ужиткового мистецтва віддали на благодійність понад 70 своїх творів.
– Розуміючи, що треба допомогти нашим маленьким полтавцям, які залишилися без тата, художники безкоштовно передали роботи у виставкову залу Духовно-культурного центру. На сьогодні кожну другу картину ми продали. Усі зібрані кошти віддамо родинам, які залишилися без годувальника, – розповів директор Духовно-культурного центру імені Паїсія Величковського Сергій Козлов.
Про благодійну виставку-продаж полтавська художниця Юлія Сторожева дізналася через соціальну мережу.
– Не змогла оминути. Прагну хоча б якось допомагати, адже батьки маленьких захищають і наше життя. Ми зобов’язані не стояти осторонь, а навпаки –  дбати про щасливе майбутнє – дітей. На виставку принесла картину “Весна”, на якій зображено Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир. Пам’ятаю: писала і раділа з тієї краси, навіть не могла уявити тоді, що мине час і в Україну прийде жорстока війна, – поділилася художниця.
Дві ляльки-мотанки віддала на благодійність член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Свиридюк. “Для мене це велика честь – брати участь у благодійній справі”, – розповіла майстриня.
Сім своїх робіт, три із яких уже придбали, приніс у Духовно-культурний центр і карикатурист Михайло Шлафер: “Взяти участь у благодійній виставці мене запросив владика Федір. Якщо він говорить, значить, це потрібно. Тож я не ставлю запитань, а беру і виконую”.
Небайдужим художникам архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір вручив подяки Свято-Успенського собору та Духовно-культурного центру імені Паїсія Величковського за активну участь у благодійній виставці творів мистецтва зі збору коштів для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО.
– Експозиція продовжить свою діяльність. Відтепер вона буде постійною. Вернісаж перенесемо до іншого залу Духовно-культурного центру. Приємно, що художники взяли на себе відповідальність допомагати дітям, – наголосив владика Федір.
Зусиллями полтавських майстрів і шанувальників мистецтва, які активно долучилися до благодійності, за два місяці зібрано понад 17 тисяч гривень. У червні кошти передали вдовам загиблих воїнів, які залишилися із малими дітьми, – Ірині Чепізі, Тетяні Усс, Валентині Крутько, Олені Кравченко, Вірі Фроловій, Людмилі Зайцевій, Ніні Челленяк.
Підтримка митців допоможе дітям відчути небайдужість і вдячність українців за подвиг їхніх батьків, захисників Вітчизни.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.