“Прийди, прийди до мене, неділенько Зелена!”

У  День Святої Трійці полтавці після завершення служби Божої у храмі відзначали Зелені свята на площі біля Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату. Молодь, люди поважного віку, дорослі й малеча, уквітчані вінками, з букетами зелені, вбрані у вишивані сорочки, вітали одне одного, дарували посмішки, зичили здоров’я і миру в усій Україні й у кожній родині.

– Цього дня зійшов Дух Святий до апостолів, народилася церква Христова. Сьогоднішнє дійство присвячене духовному святкуванню. Нині радіємо, щоб засвідчити незламність українського духу. Цей ярмарок, як і попередні, організований задля допомоги нашим бійцям, які відстоюють незалежність Батьківщини. Ми не хочемо інших територій і держав, а прагнемо миру, свободи, добра, які треба відвойовувати, – наголосив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
Різного краму було на ярмарку на всяк смак: вишивка, картини, вироби з дерева та глиняний посуд, сувеніри, прикраси, виготовлені умільцями і майстрами народної творчості… Дбайливі господині запрошували скуштувати страви польової кухні, випічку та солодощі. Цього разу команда волонтерів подбала й про веселощі та розваги для дітлахів: юним альпіністам – скеледром, непосидючим крутькам – канатна дорога й батути, а тим, кому небайдужа творчість, – майстер-класи. Координатори благодійного ярмарку розповіли, що такий подарунок малеча отримала з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.
На імпровізованій сцені талановиті полтавці дарували свою творчість ярмаркувальникам. Родзинкою святкового дійства стали аукціон цікавих і корисних сертифікатів на пригоди й послуги, майстер-клас із пов’язування жіночих головних уборів за давнім звичаєм, демонстрація дитячої модної колекції у народному стилі.
Разом із полтавцями ярмаркували й зоряни. Цього разу пропонували відвідувачам скуштувати різні солодощі – кекси, печиво, безе, а щоб краще смакувалося, компоту зі свіжих ягід. “Смачний напій”, – нахвалювали полтавці. “Куплю у вас солодощів. Приїхали хлопці, треба пригостити”, – говорить жіночка й відносить смаколики військовослужбовцям.
Також зоряни пропонували ярмаркувальникам газети, випуски сатирично-гумористичного збірника “Сорочинський ярмарок”, фірмову друковану продукцію – усе за символічними цінами – “скільки не шкода”. Однією з наших інновацій стала святкова лотерея “Чарівна торбинка” на призи “Зорі Полтавщини”. Іншим подарунком для громади від газетярів була намальована шпальта видання, де фотографувалися найактивніші ярмаркувальники. Загалом за кілька годин завдяки небайдужим полтавцям зоряни до скриньки зібрали 2 тисячі 523 гривні. Усі кошти передано організаторам ярмарку, які спрямують їх для придбання найнеобхіднішого захисникам Вітчизни.
Протягом дня ярмарок відвідали кілька тисяч полтавців і гостей міста. Завершилося дійство феєричним концертом поблизу Білої альтанки за участю музичних колективів. Загалом було зібрано майже 72 тисячі гривень, які використають на першочергові потреби Української армії.
– На кошти, виручені на минулому ярмарку, ми закупили форму для бійців. Цього разу, думаю, продовжимо традицію, адже надходить літо, тож хлопцям необхідна нова військова амуніція. Завжди необхідні пристрої спостереження та зв’язку. Знову потрібна вода, – розповіла координатор батальйону небайдужих Олександра Сиротенко.

Оксана БІЛЕНЬКА
Світлана БОРИСЕНКО
Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.