У полтавських письменників – новий очільник

У продовж десяти років Полтавську обласну організацію Національної спілки письменників України (НСПУ) очолювала поетеса Олена Гаран. Про зроблене за цей період разом із колегами по перу, а також про досить складні проблеми, які заважали в роботі, вона розповіла у ході звітно-виборних зборів, які нині, відповідно до Статуту НСПУ, проводяться в обласних письменницьких організаціях.  Участь у зборах взяв голова НСПУ Михайло Сидоржевський.
Олена Гаран наголосила, що в основі діяльності обласного осередку спілки була підтримка талановитої творчої молоді – проводилися різноманітні конкурси, літературні свята, видавалися альманахи молодих літераторів. Багато зустрічей із відомими в Україні письменниками відбулося в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка за підтримки його ректора, члена НСПУ, доктора філологічних наук  Миколи Степаненка.
Зазначалося, що найскладніше було вирішувати фінансові питання, зокрема щодо оплати оренди приміщення колишнього Будинку літераторів – нині письменницька організація має тут лише одну кімнату. А ось налагодити співпрацю із представниками влади, у першу чергу міської, на жаль, так і не вдалося.
Після обговорення доповіді, в ході якого тривало й висунення кандидатур на посаду голови обласного осередку НСПУ, відбулося відкрите голосування. За результатами голосування новим головою обласної організації Національної спілки письменників України обрано Наталію Кірячок (Трикаш). Вона назвала основні напрямки роботи нової команди, запропонувала творчі проекти. Було обрано також правління обласної організації  НСПУ, ревізійну комісію, редакційну колегію письменницького альманаху.

Марія ВІТРИЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.