Посівна завершується

Наближається до завершення комплекс весняно-польових робіт. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку ОДА, ярі культури в сільгосппідприємствах усіх форм власності області загалом посіяно майже на 1,2 мільйона гектарів.
Під ранні зернові та зернобобові культури всього відведено близько 112 тисяч гектарів, під соняшник – понад 280 тисяч гектарів, що становить 108 відсотків від прогнозованих площ, цукрові буряки – майже 29 тисяч гектарів.
Нині аграрії сіють кукурудзу. Посіяно приблизно 440 тисяч гектарів, а це понад 80 відсотків від прогнозованих площ. А також сою посіяно майже на 130 тисячах гектарів, що становить більше 70 відсотків від запланованого. У господарствах сіють і круп’яні культури, гречку та просо (посіяно майже по 1,35 тисячі гектарів), сорго та ріпак.
Найбільші площі ярих культур посіяли аграрії Миргородського району – близько 60 тисяч гектарів, Глобинського та Гадяцького районів – приблизно по 48 тисяч гектарів. Серед лідерів – і господарства Семенівського району, де посіяно понад 44 тисячі гектарів.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.