Поминання жертв політичних репресій

У  неділю, 17 травня, в Україні пройдуть жалобні заходи зі вшанування пам’яті сотень тисяч наших співвітчизників, які стали жертвами комуністичного режиму. Серед найкривавіших сторінок української історії – Великий терор 1930-х років, коли цвіт нашої нації свідомо й безжально нищився сталінськими сатрапами. Довгі десятиліття фундаментом радянської імперії були таємні масові поховання розстріляних та страх живих, які чекали своєї черги…
Ніхто й ніколи не встановить точного числа страчених. Непоправних втрат зазнала українська інтелігенція – хранителі нашої історії, генії літератури й мистецтва, українське духовенство. Довгі десятиліття правда про ті страшні злочини старанно приховувалася, передусім у Кремлі. Тому сучасні біл-борди з товаришем Сталіним у нинішній Росії – незаперечний сигнал небезпеки для всього світу.
Найбільше, що кожен із нас може сьогодні зробити для невинно убієнних співвітчизників, – це помолитися за них у Божому храмі, поставити за упокій їхніх душ свічку. А також – продовжувати боротися за нашу державність, кожен на своєму місці й у міру власних сил, до остаточної перемоги.

Підготувала
Ярослава ЦВІЛЕНЮК.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.