Полтавці знову підкорили “Пісенний вернісаж”

Вдруге поспіль лауреатами Всеукраїнського фестивалю “Пісенний вернісаж”, який відбувся у Києві, стали поет, Карлівський міський голова Володимир Слєпцов та композитор, заслужений діяч мистецтв України Олексій Чухрай. Як і минулого разу, тандем двох митців став запорукою творчого успіху. Минулоріч спільне музичне дітище талановитих поета й композитора доніс до слухачів народний артист України Олександр Василенко. Цього року промовистий і чуттєвий романс “Я люблю тебе” виконувала заслужена артистка України, вокалістка Полтавської обласної філармонії Валентина Колісник.
Поет-пісняр Віктор Герасимов, автор численних проектів і художній керівник всеукраїнських та міжнародних фестивалів, був розчулений появою на сцені конкурсу авторського дуету з Полтавщини у складі Олексія Чухрая та Володимира Слєпцова:
– Романс у виконанні надзвичайно обдарованої артистки-вокалістки Валентини Колісник вразив своєю проникливістю і неприхованою відвертістю почуттів. Виконання й подача пісенного твору – особливий етап ознайомлення публіки з музичним матеріалом. У цьому випадку всі складові – слова, музика й виконання – були на найвищому професійному рівні. Я бажаю авторам нових пісень і творчих задумів та запрошую до столиці як мінімум на цікаве інтерв’ю.
Більш як чверть століття фестиваль “Пісенний вернісаж” дарує українцям незабутні хіти та улюблених виконавців. Це свято музики свого часу виплекало метрів української пісні: Раїсу Кириченко, Володимира Івасюка, Івана Поповича, Аллу Кудлай, Віталія Білоножка, гурт “Краяни”, тріо Мареничів та багато інших. Сьогодні ж на сцену виходять нові продовжувачі традицій національної мелодики та культури, співаючи нові пісні нових талановитих авторів.

Віктор НАДТОЧІЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.