Естафета поколінь

В  управлінні Служби безпеки України в Полтавській області вшанували офіцерів, які першими – рік тому – віддали свої життя за незалежність та цілісність України. На меморіальних заходах, які пройшли в музеї управління, згадували полеглого капітана Геннадія Біліченка, Героїв Небесної Сотні та героїв, які загинули у 1939–1945 роках, захищаючи світ від нацизму. Керівництво, ветерани та співробітники управління вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
На зустріч з молодими співробітниками були запрошені ветерани Другої світової війни – колишні співробітники органів державної безпеки полковники Михайло Васильович Клепач, Юрій Олександрович Воронін та Василь Харламович Дурицький. Зокрема Василь Харламович пройшов усю війну та почав воювати у 14 років партизаном. Нагороджений багатьма медалями та 4 орденами. Він розповів молоді про буремні роки війни, згадав бойових побратимів.
Із нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Європі тимчасово виконуючий обов’язки начальника УСБУ в Полтавській області Олександр Яковенко наголосив: “Свята пам’ять про події Другої світової війни завжди з нами як високий зразок мужності, сили духу, патріотизму та ратних звершень тих, хто віддав своє життя за свободу Вітчизни, хто відроджував рідний край. Без цієї перемоги не було б нинішньої незалежної України”. Він побажав визволителям здоров’я, оптимізму, мирного та світлого неба. Звертаючись до молодих співробітників, підкреслив, що пам’ять про Героїв загартовує офіцерів, що історію необхідно пам’ятати, адже люди, які не знають минулого, не мають майбутнього. Після урочистостей до меморіалу Солдатської слави співробітники УСБУ разом з ветеранами поклали квіти.

Прес-група УСБУ
в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.