Вибори чи територіальна реформа?..

Голові Верховної Ради України
Гройсману В.Б.

Шановний Володимире Борисовичу!
Звернутись до Вас мене змусило те, що під час проведення сесії Полтавської районної ради та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради депутати та голови сільських рад доручили виступити мені в питаннях проведення децентралізації влади, виборів до місцевих органів і впровадження в дію Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” в м.Харкові під час проведення круглого столу на якому були присутні Харківська, Полтавська, Сумська області та в м.Кременчуці на Координаційній раді в якій взяли участь всі голови районних рад Полтавської області.
Виступаючи в м.Харкові, м.Кременчуці була одностайна підтримка пропозицій, які мною були внесені.
Перше, що стосується виборів, якщо вони будуть і коли, то за яким законом? І що перше вибори чи територіальна реформа?
Одностайно підтримали мажоритарну систему виборів. Аргументація, якщо вибори відбудуться в Полтавському районі, то з 26 сільських рад у 18 по партійних списках взагалі не буде жодного представника (депутата). В області з більшості районів не буде представника в обласній раді. Не краще буде і по виборах до Верховної Ради України – так яке це народовладдя!?
Яка сьогодні із партій структоризована з верху до низу? Партії оживляються тільки перед виборами! Яка партія взяла на себе відповідальність за проведення так потрібних реформ, за справи в державі? Яка партія прозвітувала про виконання обіцянок?
Мова іде за децентралізацію влади, що мішає сьогодні прийняти закон про передачу повноважень розпоряджатися землею тим хто на ній господарює, сільським радам? Передачу інших повноважень.
Прийнятий Закон України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” взагалі не витримує ніякої критики. За яке приближения послуг до людей може іти мова, якщо ліквідують сільські ради? Взагалі кому не зрозуміло поки є сільська рада, є школа, є медичний заклад поки село живе? А що таке ліквідувати сільську раду? Це ліквідувати село. Ми вважаюмо дане питання взагалі не потребує ніякого доказу. Тут потрібний здоровий глузд. За яку економію коштів іде мова, якщо в кожному селі буде староста? І що цікаво спочатку оберуть старосту, а потім будуть затверджувати положення про його діяльність!? Якщо староста буде надавати ті послуги, які передбачені законом, то необхідно апарат, бухгалтер, опалення та освітлення приміщення.
Це звернення людей за дорученням яких я до Вас звертаюсь не тих, що бояться нового і які проти реформ, вони потрібні, а це крик душі тих, хто дійсно переживає за стан справ в державі.
Питання, які ми піднімаємо були поставлені на голосування на Координаційній раді обласної і районної рад одноголосно підтримані.
Якщо горе реформатори переконують, це воля громади, то що у них друга громада!? І виникає законне запитання – чому нас не чують?
Володимире Борисовичу, Ви практик і розумієте за що йде мова. Хотілося щоб Ви звернули увагу на наші пропозиції, а ми готові до співпраці.
З повагою. За дорученням учасників Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Народний депутат України першого та другого скликання, голова Полтавської районної ради В.І. Степенко.
(Друкується згідно з наданим оригіналом).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.