Процес реформування – невідворотний

Відбулося засідання експертної ради обласного ресурсного центру “Активний розвиток територій”, створеного відповідно до спільного розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради. Провели його співкоординатори експертної ради – голова обласної ради Петро Ворона та голова облдержадміністрації Валерій Головко. Мета – створення ресурсного центру сприяння розвитку місцевого самоврядування через підтримку громадських ініціатив, впровадження законів України щодо територіальної організації влади, створення умов для активного розвитку населених пунктів області тощо. Петро Ворона поінформував про нараду щодо реалізації положень Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Йшлося про систему стратегічного планування регіонального розвитку та умови участі органів місцевого самоврядування у відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку; реалізацію проектів співробітництва територіальних громад; Методику формування спроможних територіальних громад у процесі розроблення перспективних планів та порядок проведення добровільного об’єднання територіальних громад. Зараз перед областю стоїть завдання створити ресурсні центри у районах, сформувати карту-схему нового адміністративно-територіального устрою області. Утім, за результатами проведеного моніторингу, на сьогодні не в усіх районах започатковані такі центри, проведені відповідні засідання координаційних рад з питань місцевого самоврядування. Є райони, які не підтримують ідею реформування адміністративно-територіального устрою.
Петро Ворона та Валерій Головко наголосили, що окремих керівників органів місцевого самоврядування перш за все хвилює збереження місця роботи. При цьому вони свідомо дезінформують населення відносно перспектив розвитку територій, наближення адміністративних послуг до громадян як результат впровадження реформ. Учасники засідання узгодили план роботи та найближчі завдання обласного ресурсного центру. Депутати обласної ради, науковці в сфері економіки та державного управління, представники місцевого самоврядування зазначили невідворотність процесу реформування, необхідність вироблення єдиного державницького підходу до його проведення, напрацювання матеріалів, які дадуть громадянам об’єктивну картину реформування.
За результатами засідання прийнято відповідні рекомендації. Пропозиції експертної ради будуть направлені до Мінрегіонбуду.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.