Програми розвитку освіти та профорієнтації молоді

Під головуванням Івана Гальченка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона. Депутати обговорили та підтримали звернення Дмитра Хрістова щодо розгляду на сесії обласної ради питання про встановлення пам’ятника Івану Мазепі у Полтаві, схвалили внесення змін до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011–2015 роки. Комісія розглянула та взяла до відома інформацію департаменту освіти і науки ОДА про стан та результати виконання Програми професійної орієнтації учнівської молоді Полтавської області та про фінансування мережі дитячих закладів області.
Депутати підтримали пропозицію Івана Гальченка розглянути на засіданні комісії у серпні питання про результати передачі дошкільних закладів у сільській місцевості на фінансування з районних бюджетів.
У контексті питання про творчі премії, засновані обласною радою, комісія рекомендувала управлінню культури ОДА створити робочу групу за участю представників творчої інтелігенції та громадськості для вивчення можливості оптимізації номінацій премій. Ця група має надати рекомендації щодо доцільності заснування обласної премії імені Петра Ротача. Депутати підтримали пропозицію Петра Ворони про участь у роботі профільної освітньої комісії лідерів учнівського та студентського самоврядування Полтавщини.
На пропозицію громадськості розглянуто результати роботи комісії з перевірки діяльності Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.