Звернення

Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації до керівників закладів освіти ІІІ–ІV рівнів акредитації Полтавської області
Кожен полтавський навчальний заклад славний своїми викладачами, науковими дослідженнями й випускниками. Полтавські вузи дали знання й путівку в життя тисячам молодих людей. Дуже багато випускників нині живуть і працюють за межами України, зокрема у Російській Федерації. У стінах аlma mater їм не лише давали конкретні знання, а й учили мислити, аналізувати факти, робити висновки.
Сьогодні між українським і російським народами склалися дуже складні взаємини. Російські засоби масової інформації постійно спотворюють факти й розпалюють ворожнечу між нашими народами. Проте не варто сліпо вірити кожному слову путінської пропаганди, а слід оперувати фактами. На наш погляд, керівники полтавських освітніх закладів не повинні стояти осторонь боротьби за незалежність України, мовчати в цих складних умовах.
Громадська рада при Полтавській облдержадміністрації пропонує підготувати та направити звернення до своїх випускників, що проживають у Росії та інших країнах колишніх радянських республік, із роз’ясненням подій в Україні задля недопущення ворожих відносин між нашими народами, закликати випускників стати посланцями доброї волі тієї землі, на якій вони колись жили й навчалися, і яка, сподіваємося, залишила світлий, незабутній слід у їхніх серцях. Звернення направити як конкретним особам-випускникам, так і керівникам російських вишів.
Ухвалено на засіданні Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації 17 березня 2015 року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.