Ціна посівної – шість мільярдів гривень

У часники чергової апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка проаналізували готовність сільгосппідприємств до проведення весняно-польових робіт. У роботі наради взяв участь голова обласної ради Петро Ворона.
За оцінками фахівців, озимина – в нормальному стані. Йде підживлення рослин, закриття вологи, підготовка грунту до сівби. Ціна нинішньої посівної – майже 6 мільярдів гривень. Дефіцит коштів покривається за рахунок банківських та комерційних кредитів. Коефіцієнт готовності техніки – 99 відсотків. Пально-мастильні матеріали є у достатніх обсягах. Проблема – в ціні. Господарства в основному забезпечені насінням та засобами захисту рослин. На ринку міндобрив пропозиції на достатньому рівні, але зависока вартість змушує багатьох аграріїв економити на дотриманні технологій, що може вплинути на врожайність.
Зерновий клин складає майже 58 відсотків структури посівних площ. Зменшується питома вага культур з низькою продуктивністю. У структурі технічних культур зменшуються посіви цукрових буряків. Задля попередження штучного дефіциту цукру Валерій Головко звернув особливу увагу керівників профільних структур на цю обставину.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.