Мистецька естафета для захисників Вітчизни

ПІСНЯ – це душа нашого народу. Здавна вона супроводжувала українців завжди і всюди: у часи, коли було радісно на серці, й тоді, коли орди чужинців сунули на рідну землю…

Щоб підтримати дух бійців й урізноманітнити їхні будні, для мобілізованих військових, які проходять навчання в Полтаві, місцеві творчі колективи започаткували серію мистецьких заходів.
– Виникла ідея влаштовувати щотижневі концерти, адже десять годин навчань – це велике навантаження. Чудові, яскраві вечори дають можливість не лише культурно й духовно зростати, а й ще раз переконатися, що Україна – це та держава, за яку варто боротися, – зазначив заступник начальника навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Юрій Кривоніс.
Цього разу до солдатів завітали творчі колективи студентів психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка – дипломанти міжнародних, всеукраїнських фестивалів-конкурсів народний ансамбль танцю “Весна” і музичний центр “Вікторія”.
– Уперше перед такою аудиторією проводимо мистецькі заходи. Ми довго і ретельно готувалися, адже відчуваємо відповідальність перед особливими глядачами – захисниками Вітчизни. Народна хореографія і пісня – справжня, щира: тут і радість, і сум, – розповіла викладач ПНПУ імені В.Г. Короленка, художній керівник ансамблю “Весна” Лілія Пригода.
У концертній програмі органічно поєднувалися номери національно-патріотичної тематики, танці й пісні народів світу. В залі панувала тепла невимушена атмосфера. Після пісень про рідну країну стоголоссям лунало “Слава Україні – Героям слава!”
Затамувати подих військових змусила композиція “Повертайся живим!” у виконанні солісток музичного центру “Вікторія”. Наостанок дружною полтавською родиною заспівали про рідний край.
Мистецьку естафету творчі колективи педуніверситету передали симфонічному оркестрові Полтавського обласного академічного музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя. Серія концертів для захисників Вітчизни проходить під егідою управління культури облдержадміністрації.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.