Нові експортні можливості

Історія ПАТ “Полтавський машинобудівний завод” нараховує близько 60 років. Нині, незважаючи на непросту ситуацію, що склалася у вітчизняній економіці, завод, на якому налагоджене виробництво більше 70 модифікацій лопаток для парових турбін, енергозберігаючих деталей, а також продовжується випуск основної продукції – обладнання для переробки м’яса худоби і птиці, збільшує виробництво і впевнено нарощує обсяг експорту.
– У минулому році в порівнянні з попереднім обсяг продажу нашої продукції склав 159 відсотків. Відсоток експорту складає дві третини реалізації. Ми не збираємося на цьому зупинятися. Скажімо, нині приймаємо в себе наших давніх партнерів – представників казахських підприємців, щоб ознайомити їх із  своєю продукцію, технологіями виробництва. Перед цим я кілька разів відвідував Республіку Казахстан з метою зміцнення партнерських зв’язків. Загалом ми вже давно постачаємо в Казахстан комплекти цехів для м’ясокомбінатів. Загалом не зациклюємося на якомусь одному ринку збуту – шукаємо нові можливості для експорту, – розповів голова правління ПАТ “Полтавський машинобудівний завод” Олександр Григоренко.
Говорячи про мету приїзду в Україну представників казахського бізнесу, зокрема в Полтавський регіон, голова делегації, заступник керівника управління індустріального розвитку Північно-Казахстанської області Олександр Іваніщев наголосив, що Казахстан і Україну поєднують давні партнерські взаємини.
– За попередній рік обсяг експорту української продукції в наш регіон склав 19 мільйонів доларів. Тож маємо надійний потенціал подальшої розбудови нашого партнерства. Ми приїхали, щоб на власні очі побачити українське виробництво і поспілкуватися щодо можливості створення в недалекому майбутньому спільних підприємств.
***
ПАТ “Полтавський машинобудівний завод” продовжує випускати якісну конкурентоздатну продукцію й експортувати її в різні країни, зокрема в Азербайджан, Молдову, Росію, Казахстан, Білорусь. Полтавське підприємство посідає лідируючу позицію у сегменті виробництва механізмів для переробки м’яса на пострадянському просторі. Продукція Полтавського машинобудівного заводу користується популярністю. Свідченням цього є заповнений портфель замовлень підприємства. А це означає, що у заводчан буде зарплата, в підприємства – можливість розвиватися й завойовувати нові ринки збуту, підвищувати відрахування до бюджету.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.