“Хай небо буде мирним, а Україна – чистою”

Під таким девізом п’ятий рік поспіль на Полтавщині проходить Всеукраїнська екологічна акція “Зробимо Україну чистою”. Щороку 25 квітня мешканці близько 120 країн світу виходять на прибирання довколишніх  територій.
– Нині суботники вже не такі ефективні, тож будемо працювати у форматі екологічного фестивалю, щоб потім можна було й активно відпочити. Також плануємо провести флешмоб “Секунда життя”, – зазначив національний координатор по роботі з органами державної влади акції “Зробимо Україну чистою” Олег Шкода.
Найчастіше волонтери прибирають занедбані пляжі та парки. Цього року в Полтаві планується організувати одинадцять пунктів прибирання. Насамперед наведуть лад на території ставків у мікрорайоні Половки, навколо Білої альтанки, на березі Ворскли (у мікрорайоні Левада), у Гришкіному лісі та Дендропарку. Також організатори акції планують продовжувати добру традицію озеленення рідного краю. Після прибирання учасники акції зможуть завітати на фестиваль, що відбуватиметься у Дендропарку.
– Якщо ми хочемо жити за європейськими стандартами, то маємо робити свою країну чистою, – наголосила обласний координатор акції Юлія Мельник.
Усі охочі прибрати рідне місто можуть долучитися до гарної справи, яка стартує 25 квітня о 10-й годині.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.