Контролюється виконання галузевих програм

Під головуванням Тетяни Корост відбулося засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування. У роботі зібрання взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, керівники підрозділів органів виконавчої влади, представники громадських організацій.
Про план дій з розробки регіональної Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на 2016–2020 роки та інтеграцію її пріоритетних завдань в програми економічних реформ і соціально-економічного розвитку області доповів директор департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів ОДА Ігор Піддубний. Поінформувавши про проблеми впровадження нині діючої природоохоронної програми та зазначивши, що термін її реалізації закінчується, він запропонував доручити розробити проект нового документа науковцям Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка. Цю пропозицію депутати відхилили. Їхня позиція пояснюється бажанням зекономити бюджетні кошти (вартість розробки науковими установами становить понад 50 тисяч гривень) і надати програмі більш прикладний характер.
Нова програма має бути ефективною, а її заходи – конкретними, спрямованими на поліпшення екологічної ситуації в області, наголосив Петро Ворона. Депутати, які взяли участь в обговоренні, наголошували, що до розробки проекту доцільно залучити самоврядні органи та громадські організації, спільно визначивши екологічні пріоритети та врахувавши обсяги фінансування із міських і районних бюджетів.
У порядку контролю депутати заслухали інформацію заступника начальника головного управління Держземагентства в області Олександра Шила про стан охорони земель і ґрунтів в Полтавській області; заходи, які були реалізовані на виконання регіональної Програми охорони довкілля на 2012–2015 роки. Інформацію про використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища області на фінансування природоохоронних заходів у 2014 році оприлюднив Ігор Піддубний. Так, виділено більше 52 млн грн, фактично профінансовано заходи на суму понад 15 млн грн. Невикористання коштів фонду в минулому році було зумовлене встановленням головним управлінням Держказначейства в області лімітів на фінансування. Депутати звернули увагу на необхідність погашення кредиторської заборгованості, завершення розпочатих природоохоронних об’єктів.
***
Відбулося спільне засідання постійних комісій з питань бюджету та управління майном; молодіжної політики, спорту та туризму, в якому взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керівники структурних підрозділів ОДА, представники громадськості. Депутати розглянули та підтримали спрямування у 2015 році субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які у минулих роках отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Субвенція у сумі 2,9 млн грн буде спрямована на підтримку ДЮСШ обласних організацій спорттовариств “Колос”, “Україна”, “Спартак”.
Члени постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, розглядаючи профільні питання, підтримали проект обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015–2019 роки. Обсяг коштів сформований з видатків місцевих бюджетів, зокрема з обласного – 36 млн грн. Також комісія розглянула та погодила єдиний календарний план фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Полтавської області на 2015 рік, Програму розвитку комунального закладу “Дитячо-юнацька спортивна школа “Олімпійські надії” на 2015–2017 роки тощо.
***
Члени постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій розглянули виконання профільних обласних програм. У засіданні, яке провів голова комісії Микола Данилейко, взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови облради Володимир Марченко.
Про виконання Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Полтавській області на 2013–2014 роки доповів виконуючий обов’язки директора департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Дмитро Орлов. Наголошувалося на недостатньому рівні фінансування Програми з обласного бюджету – 5% від запланованого. Цю інформацію взяли до відома та рекомендували розробити проект відповідної програми на 2015–2016 роки.
Також заслухали повідомлення Дмитра Орлова про виконання Програми розвитку внутрішнього виробництва на 2012–2015 роки “Модернізація – стратегічний вибір Полтавщини” щодо реалізації ряду інвестиційних проектів у промисловості та сільському господарстві. Комісія рекомендувала департаменту економічного розвитку ОДА поінформувати обласну раду про проведений моніторинг виконання цієї Програми.
***
У роботі спільного засідання постійних комісій з питань бюджету та управління майном; житлово-комунального господарства; забезпечення законності та правопорядку; промислової політики; підприємництва та інвестицій взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, представники громадськості.
Депутати розглянули стан готовності споруд цивільного захисту. За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Віктора Стеблянка, в області здійснено інвентаризацію 101 споруди цивільного захисту, з яких 70 за технічним станом визначені придатними або обмежено придатними для виконання функцій захисту населення.
Учасники обговорення питання звернули увагу на необхідність термінового проведення заходів із цивільного захисту, забезпечення збереження життя і здоров’я населення. Ухвалено конкретні рекомендації.
Депутати заслухали та обговорили інформацію Петра Ворони про підсумки робочої поїздки делегації Полтавщини до КП “Черкаситеплоенерго”. Йшлося про досвід роботи з модернізації системи теплопостачання із залученням кредиту Європейського Банку реконструкції та розвитку, перспективи впровадження подібного проекту в Полтаві. Інформацію взяли до відома та рекомендували провести громадські слухання з цього питання за участю членів профільних комісій обласної ради. На пропозицію Петра Ворони тимчасовій контрольній комісії обласної ради з питань перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств “Полтаватеплоенерго” і “Полтававодоканал” рекомендовано оприлюднити на громадських слуханнях звіт про проведену роботу.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.