Гуманітарна допомога Маріуполю

Із Полтавщини відбула чергова гуманітарна допомога мешканцям Маріуполя. Це вже дванадцятий гуманітарний вантаж, який відправляють співробітники ГУ ДСНС України в Полтавській області, й другий, призначений саме для маріупольців, які досі оговтуються після обстрілів 24 січня.
Майже 50 тонн – будівельні матеріали та продукти харчування – чотирма вантажівками повезли полтавські рятувальники. Будівельні матеріали вдалося зібрати завдяки обласній державній адміністрації. Продукти харчування зібрали жителі спільно із рятувальниками, які у кожному районі області організували пункти для прийому гуманітарної допомоги.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла, необхідні будівельні матеріали для маріупольців надали небайдужі представники місцевих будівельних фірм та баз. “Зараз там потрібні шифер, руберойд, скло, плівка, цемент, бітум, що ми, власне, і відправили. Минулого тижня до Маріуполя два залізничних вагони з цеглою та один вагон цементу відправила компанія “Полтаватрансбуд”, – зазначив Олег Пругло.
Начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко розповів, що, крім трьох вантажівок будівельних матеріалів, одна вантажівка повезла майже дев’ять тонн продуктів харчування – борошно, цукор, домашню консервацію, згущене молоко, сир, чай, макаронні вироби, крупи, олію, овочі.
“На сьогодні до функцій ДСНС входить транспортування і доставка гуманітарних вантажів для мешканців Донецької та Луганської областей. Ця схема відпрацьована спільно з колегами зі східних регіонів. Щоб полтавський гуманітарний вантаж прибув за призначенням без проблем і затримок, співробітники нашої служби створюють на автошляхах спеціальний коридор, — зазначив Роман Кириленко. – До речі, зараз рятувальники на Донбасі виконують не лише відновлювальні роботи. Там працюють чимало наших психологів, саперів, інженерна група”.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.