І хліб, і до хліба

“Сухі борщі”, овочі, цукор – все те, чим багата лохвицька земля, тамтешні волонтери відвезли бійцям 93-ї окремої механізованої бригади. Вони по праву заслужили грізне звання “кіборгів”, адже ще з літа тримали оборону Донецького аеропорту.
Уже понад півроку минуло відтоді, коли активісти взялися за підтримку військових, зокрема 93-ї бригади. Кому допомагати, волонтери не обирали. Вирішальним стало те, що в бригаді чимало мобілізованих з Лохвицького району. Влітку в хлопців були великі проблеми із забезпеченням, і волонтери з ініціативи помічника народного депутата України Тараса Кутового Володимира Рязанова змогли роздобути перші 20 бронежилетів для земляків, а небайдужі люди, які так само вболівають за долю солдатів, допомогли в рекордно короткі терміни зібрати продуктову передачу вагою в кілька тонн.
Нині, вивчивши потреби підопічних, активісти намагаються подбати про їхнє цільове забезпечення, хоча профільною так і залишається продуктова група. Зокрема після того, як на базі хлібозаводу в Червонозаводському жінки-волонтери налагодили виготовлення “сухих борщів”, цей напівфабрикат став обов’язковою складовою кожної передачі. Ось і нещодавно відвезли близько 900 пакетів і ще 100 – узвару.
Завжди дякують військові за хліб з Полтавщини: його за давніми рецептами печуть на Червонозаводському хлібозаводі, й цього разу передали хлопцям 200 буханців. Цукром з армійцями поділився директор ТОВ “Сенча” Юрій Колєснік, а фермер Павло Антоненко привіз кілька мішків круп та соняшникову олію.
Завдяки допомозі австралійського мецената для бійців вдалося придбати понад 800 хімічних грілок, які незамінні для обігріву взимку, особливо для тих, хто чергує на блокпостах.
Від керівника Лохвицького козацтва Івана Дудніка на фронт поїхав бензогенератор. Крім того, активісти дякують народному депутату України Тарасу Кутовому за фінансову підтримку, завдяки якій придбали матеріали для сухих борщових наборів, а також відремонтували військовий броньовик (БРДМ).
Володимир Рязанов із вдячністю відгукується про внесок чорнухинських волонтерів у спільну справу. Вони з власної ініціативи приїхали до Червонозаводського і запропонували допомогу Сергію Мельнику, який ремонтує БРДМ.

Олена ЗАДОРОЖНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.