Довіра людей – найважливіше

Чергова апаратна нарада у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка розпочалася внесенням ним коректив у запланований порядок денний.  Саме запропоновані до обговорення очільником області проблеми – ситуація на споживчому ринку та стан пасажирських перевезень – і повинні були дати відповіді на запитання, які хвилюють нині кожного жителя Полтавщини. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона.
Як відомо,  за короткий період різко підвищилися ціни практично на усі товари, зокрема й на товари соціальної групи: крупи, цукор, олію, борошно. Валерій Головко зазначив, що на це немає підстав, адже  перелічені продукти харчування в достатній кількості виробляються в області. На думку виступаючих, спрацювало кілька чинників. У першу чергу, безумовно, спровокований ажіотаж, на який наклалися ознаки зловживань, спекулятивні дії на фоні зростання вартості долара. На жаль, адекватних заходів не було вжито, і паніку на ринку погасити поки що не вдалося. Валерій Головко закликав присутніх до пошуку механізмів впливу на процеси, зокрема через діалог з виробниками та постачальниками товарів. Він також ініціював підготовку звернення до Кабінету Міністрів щодо відміни заборони на перевірки суб’єктів господарювання. Лише кардинальні заходи зможуть вплинути на поліпшення ситуації, наголосив голова ОДА.
Не менш складно і на ринку пасажирських перевезень. Мотивуючи ціновим стрибком на пально-мастильні матеріали, перевізники вимагають суттєвого підвищення тарифів. Дехто з них або відмовляється від обслуговування маршрутів, або йде на самовільне підвищення тарифів. Валерій Головко зазначив, що жодного рішення з питань тарифів на пасажирські перевезення без широкого обговорення з населенням прийнято не буде. Іншого алгоритму немає,  для нас найважливіше – це довіра людей, додав він.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.