Премія чекає лауреатів

Згідно з Положенням про щорічну премію імені Панаса Мирного оголошується прийом матеріалів на її здобуття у 2015 році.
Премія імені Панаса Мирного заснована Полтавською обласною радою для відзначення письменників, науковців, працівників освіти й культури, журналістів, митців, майстрів народних ремесел, ділових людей, громадських і державних діячів за визначні успіхи в галузі літератури, літературознавства, публіцистики, театру, музики, живопису, народної творчості, архітектури, громадської діяльності. Відзнака присуджується за праці та досягнення, що оприлюднені на момент засідання журі премії, які утверджують гуманістичні й національні ідеали, ідеї незалежності України, духовні цінності українського народу та є вагомим внеском у національно-культурне відродження держави у таких номінаціях: література, літературознавство; мистецтво; народна творчість, народні ремесла; журналістика, публіцистика; благодійна та громадська діяльність (без вручення грошової винагороди).
Розмір премії становить дві тисячі гривень. Премія вручається щороку 13 травня, в день народження письменника. Особи, яким премія вже присуджувалася, повторно на її здобуття не висуваються. Премія не може бути присуджена посмертно.
Пропозиції про присудження премії вносять органи державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, творчі спілки, громадські організації, адміністрації (ректорати) загальноосвітніх навчальних закладів та ВНЗ І–ІV рівнів акредитації, закладів культури, редакції періодичних видань до 1 квітня поточного року.
У листі-клопотанні вказується прізвище, ім’я та по батькові кандидата, місце роботи, посада, адреса проживання, контактні телефони, зазначається конкретний внесок претендента відповідно до визначеної номінації. До клопотання, завіреного підписом керівника організації, установи та печаткою, додаються ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду претендента, листи на підтримку кандидата, книги, статті, альбоми, фотографії, аудіо- та відеозаписи тощо.
Матеріали на здобуття премії подаються за адресою: Полтавський літературно-меморіальний музей Панаса Мирного, вул. Панаса Мирного, 56, м. Полтава.
Журі премії імені Панаса Мирного.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.