Нагорода за жертовність і любов до України

За самовіддану допомогу Українській армії приватний підприємець із Комсомольська Ксенія Бикова отримала від глави Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета медаль “За жертовність і любов до України”. Волонтерська діяльність Ксенії Бикової – приклад того, як, на перший погляд, звичайні люди роблять надзвичайні справи, щоденно допомагаючи переселенцям, опікуючись пораненими бійцями, захищаючи постраждалих, підтримуючи армію. Наша землячка – одна з тих безстрашних жінок, які добираються у самісіньке пекло війни, щоб допомогти українським воїнам. Двічі на тиждень вона доправляє гуманітарні вантажі у місця, де точаться бої. На її сторінці у Фейсбуці можна знайти постійні звернення про допомогу і фотозвіти із найгарячіших точок. Саме туди волонтерка доставляє продукти, одяг, маскувальні сітки і навіть автівки.
Медаль Української Православної Церкви Київського Патріархату вона вважає найціннішою нагородою у своєму житті. Хоча до цього вже отримала кілька відзнак. Зокрема за свою жертовну справу вона має подяку від ГО “Спiльна Справа”. Також Ксенія Бикова стала однією з номінанток “Волонтерської премії”, вручення якої минулого року ініціювала правозахисна ініціатива “Євромайдан SOS”. Роботу волонтерів із різних куточків України було відзначено у 10 номінаціях. Ксенія отримала нагороду в номінації “За мужність”
Нагороджених привітав почесний предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар, водночас звертаючись до усіх волонтерів України. У привітанні зокрема йдеться: “Шановні й дорогі волонтери! Хто б ви не були, мій сердечний привіт вам, але ще важливіше – визнання і вдячність не тільки від мене, а й від дуже багатьох людей за те, що ви робите. Дехто з вас одержить відзначення за вашу діяльність як приклад та заохоту для багатьох інших, але думаю, і я певний, що усі ви без винятку одержите сторицею нагороду від нашого Отця на Небі, який краще, як ми всі, бачить, що ви робите, бачить доброту і чистоту вашого серця і вашу щиру любов до ближніх”.
Звісно, волонтери працюють не для нагород, та й, аби нагородити всіх, хто на це заслуговує, знадобилися б сотні номінацій. Тому і роль цієї премії радше символічна. На думку ініціаторів, насамперед вона покликана привернути увагу й популяризувати роботу волонтерів та їхні гідні вчинки, спрямовані на захист та допомогу людям.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.