“Здоров’я жінок України”

Таку назву має п’ятирічна Програма Агентства США із міжнародного розвитку (USAID), яку впроваджує Інститут досліджень і тренінгів імені Джона Сноу спільно з українським фондом “Здоров’я жінки та планування сім’ї”.
– Із 2015 року впроваджуємо Програму, яка сприяє збереженню репродуктивного здоров’я жінок. Ми повинні застерегти молоде покоління від небажаної вагітності й налаштувати на планування сім’ї. Нещодавно на Полтавщині завершився подібний проект “Разом до здоров’я”, – зазначила головний лікар Полтавського обласного центру здоров’я Ніна Дирдикулиєва на зустрічі з представниками Програми “Здоров’я жінок України”.
Новий проект носить просвітницький характер і працює над усуненням бар’єрів, зокрема недостатнього рівня інформації, знань і доступності сучасних методів планування сім’ї. Нині, як повідомила заступник директора Програми “Здоров’я жінок України” Наталія Карбовська, рівень абортів у нашій державі досить високий у порівнянні з іншими європейськими країнами. Українцям бракує знань про репродуктивне здоров’я.
– На тренінгах із населенням ми виконуємо різні вправи, зокрема просимо намалювати планування своєї майбутньої родини. Знаєте, більшість дорослих освічених людей мріють про будинки, автомобілі, гроші й, на жаль, дуже рідко замислюються про дітей, – розповіла Наталія Карбовська.
Загалом у Програмі “Здоров’я жінок України” взяло участь 12 регіонів нашої держави. Полтавщина – це єдина область в Україні, яка вже вдруге співпрацює із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
– Ми спілкуємося не лише з населенням, а й із працівниками медичної галузі, насамперед – сімейними лікарями. Останні зобов’язані проводити кваліфіковані консультації з молоддю, – поінформувала координатор з діяльності Програми в областях Наталія Рахмаіл.
Представники USAID, окрім звичних інформаційно-просвітницьких буклетів, презентували на зустрічі відеоролик соціальної реклами.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.