Дев’ятирічна Віра вивела з вогню молодших братика й сестричку

Маленька героїня Вірочка Яковлєва мешкає у селі Мацківці Лубенського району. Пожежа в будинку її батьків трапилася, коли троє дітей увечері залишилися вдома самі. Згодом стало відомо, що загорання виникло внаслідок замикання електропроводки.
Дев’ятирічна Віра не розгубилася в такій ситуації і, коли вогонь охопив більшу частину будинку, вдягла своїх менших братика Олексія  та сестричку Марію і вивела їх на вулицю. При цьому сама дівчинка не встигла вдягнути теплий одяг і вибігла надвір босоніж.
Коли ж брат із сестрою були в безпеці, дівчинка самостійно з мобільного телефону викликала пожежників, а також подзвонила до сільського голови, сповістивши про пожежу, і почала кликати сусідів на допомогу. За повідомленням прес-служби ГУ ДСНС України  в Полтавській області, рятувальники спрацювали оперативно.
Мацковецький сільський голова Микола Дзюба подякував вогнеборцям, а також педагогічному колективу Мацковецької ЗОШ. Бо, за словами маленької героїні Вірочки Яковлєвої, саме шкільні уроки, на яких вчителька розповідала, як діяти під час пожежі, допомогли їй не розгубитися.
Як повідомила помічник начальника ГУ ДСНС  України в Полтавській області Світлана Наталенко, матеріали про юну рятівницю з Лубенського району будуть передані для розгляду журі Всеукраїнської акції “Герой-рятівник року”. Водночас Віра Яковлєва буде відзначена місцевими рятувальниками.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.