Не зупинятися на досягнутому

На такій позиції наголосив голова Полтавської обласної організації Товариства сприяння обороні України (ТСОУ) Василь Василенко під час ХХІІІ звітно-виборної конференції. Учасники зібрання ознайомилися з результатами роботи обласної організації ТСОУ впродовж п’яти останніх років, визначили пріоритетні напрямки її діяльності та методи вдосконалення.
– За 2010–2014 роки навчальні заклади організації підготували понад 26 тисяч водіїв, а ось рівненські колеги – на 30 тисяч більше. Тому є над чим працювати, – розповів Василь Василенко. – За останні роки ми не отримали жодного державного замовлення на підготовку спеціалістів для Збройних сил України, тож нам доводиться самотужки заповнювати прогалини в бюджетах регіональних організацій, водночас конкуруючи з приватними навчальними закладами. Щоб залишатись затребуваними, маємо вдосконалитись: осучаснити автопарк, придбати автотренажери, мультимедійну апаратуру.
Йшлося й про необхідність пошуку спонсорів для відновлення обласного спортивно-технічного клубу ТСОУ.
Вкладаючи ресурси у розвиток, регіональні організації ТСОУ не залишилися осторонь подій в Україні й неодноразово підтримували вітчизняних військовослужбовців, які боронять державу на буремному Сході.
– Спільно з громадськими організаціями Полтавщини ми надали допомогу українським захисникам на суму понад 1 мільйон 800 тисяч гривень. Зокрема придбали 425 бронежилетів, 100 комплектів спецзасобів, три намети, 15 переговорних пристроїв, по одному тепловізору й далекоміру, 46 касок, 320 пар взуття, 300 комплектів обмундирування. Зібрані навчальними закладами товариства області 28 тисяч гривень передали Полтавському батальйону територіальної оборони для придбання необхідних речей, – зазначив Василь Василенко.
Він наголосив на важливості відновлення діяльності організацій у кожній загальноосвітній школі, які мають стати центрами виховання патріотів України, налагодження співпраці з освітянами, організації заходів військово-патріотичної й спортивної тематики.
Попереду в районних і міських осередків ТСОУ Полтавщини багато роботи: пошук ресурсів на інновацію структури; удосконалення військово-патріотичного виховання молоді, розвиток прикладних видів спорту; проведення у 2016 році дитячо-юнацьких ігор “Зірниця” і “Джура”. Ці та інші заходи сприятимуть оновленню й популярності громадської оборонної організації.
На конференції головою Полтавської обласної організації Товариства сприяння обороні України знову обрано Василя Василенка, а також обрано робочі органи, обласний комітет, бюро та делегатів на ХІІІ з’їзд ТСОУ.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.