“Нам є що поліпшувати”

Так заявив журналістам генеральний директор ОДТРК “Лтава” Євген Лопушинський на прес-конференції про результати роботи телерадіокомпанії за минулий рік.
– Ми готові публічно звітувати про роботу. Полтавська ОДТРК “Лтава”, як і будь-яка державна установа, повинна бути максимально відкритою для людей, бо нашу діяльність забезпечують кошти платників податків і наші глядачі мають знати, куди вони витрачаються, – зазначив Євген Лопушинський.
Серед здобутків “Лтави” – оновлення центральної ефірної апаратної, оформлення сучасної студії, технічне переоснащення та, найголовніше, значне поліпшення якості телезображення. Минулого року оновили сайт, який увійшов у п’ятірку найбільш відвідуваних на Полтавщині, започаткували рубрику “Зворотній зв’язок”, щоб жителі краю мали можливість поспілкуватися із генеральним директором, творчим колективом.
На сьогодні “Лтава” займає перше місце в Україні серед ОДТРК за сумою надходжень від реклами, поінформував Євген Лопушинський.
– Щоб розвиватися та рухатися вперед, нам потрібні фінансові механізми. Перше, на чому я акцентував увагу, – надходження коштів від реклами, бо це основний фінансовий ресурс для розвитку, – наголосив він. – За 2014 рік – понад п’ять мільйонів гривень. Ми запровадили принцип справедливого розподілу коштів, щоб максимально використовувати їх на потреби нашої компанії та працівників. До Нового року кожен отримав так звану тринадцяту заробітну плату, а найкращих заохочували ще й преміями за інтенсивність у роботі.
– У нас є амбітна мрія – відзняти серіал чи художній фільм на базі ОДТРК “Лтава”, а поки що ми змушені закуповувати контент, – розповів Євген Лопушинський. – Минулого року витратили 58 тисяч гривень: придбали серію фільмів Івана Миколайчука – “Пропала грамота”, “Вавилон ХХ” та інші.
Йшлося й про те, що до роботи на телебаченні ОДТРК “Лтава” повертає кращих журналістів та залучає нові кадри. На прес-конференції мова йшла й про патріотичність “Лтави”. Генеральний директор розповів про нові проекти та рубрики – “Поборники Незалежності. Полтавщина” й “Звичайний герой”. До того ж в одній із редакцій телебачення працює заслужений журналіст України Наталія Святцева, яка є координатором Полтавського батальйону небайдужих. За волонтерську діяльність Євген Лопушинський планує подати її кандидатуру на обласний конкурс “Жінка року”, клопотатиметься про відзначення її орденом “За заслуги”.
Підсумовуючи прес-конференцію, генеральний директор “Лтави” зазначив: “Ми розпочали масштабний “ремонт” Полтавської обласної державної телерадіокомпанії. Відійшли від практики латання дірок, а робимо лише капітальне оновлення”.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.