У пошуках художнього образу

Архітектори, художники, скульптори та громадські активісти, які є членами журі відкритого конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції пам’ятного знака для вшанування учасників та подій Революції Гідності 2013–2014 років, зібралися, щоб підбити підсумки другого етапу творчих змагань. У зібранні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
За результатами засідання журі не вдалося остаточно визначити художній образ майбутньої пам’ятки. Цього разу на розгляд було представлено 7 проектних пропозицій авторів, чиї імена за умовами конкурсу не розголошуються. Прикметно, що у першому етапі творчих змагань таких пропозицій було вдвічі більше. Очільник журі,  голова правління Полтавської обласної організації Національної спілки архітекторів України Микола Карюк пояснює це, зокрема, тим, що протягом останнього року події в країні дуже швидко змінюються й акценти суспільної уваги нині перемістилися на армію та війну на Сході.
Утім громадську ініціативу щодо встановлення у Полтаві пам’ятного знака на честь героїв Майдану обов’язково буде реалізовано. Після півторагодинних дискусій члени журі вирішили, що оскільки жодна представлена на конкурс робота не є такою, яку б можна було взяти за основу для створення пам’ятного знака, варто визначити найталановитіших авторів проектних пропозицій першого та другого етапів конкурсу й запропонувати їм створити проект на замовлення. Пам’ятний знак буде встановлено у Полтаві, біля адмінбудинку на Жовтневій, 45.
На місці ж, де в обласному центрі знаходився пам’ятник Леніна, згодом планується реалізувати більш масштабний проект із вшанування усіх полеглих патріотів України.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.