Злагоджений механізм групи швидкого реагування

Днями на пульт оперативного чергового ГУ ДСНС України в Полтавській області надійшов сигнал тривоги. Через деякий час до пункту збору прибули всі, хто повинен першочергово реагувати на випадок будь-якої надзвичайної ситуації, – рятувальники, сапери, правоохоронці й кінологи, медики, аварійні бригади газівників, енергетиків та водоканалу, служба автодоріг. Усі вони входять до складу територіальної мобільної групи оперативного реагування. У пункт збору також прибуло 30 одиниць техніки з повним комплектом необхідного обладнання. Сюди ж приїхав і голова облдержадміністрації Валерій Головко.
– Сигнал тривоги був навчальним, – прокоментував Валерій Головко. – Моє завдання: проінспектувати, як спрацювала група швидкого реагування, і переконатися, що її бійці готові до роботи в умовах надзвичайної ситуації не лише на папері. Треба було з’ясувати, за скільки часу збирається мобільна група, щоб виконувати оперативні завдання. Особовий склад разом з технічними засобами зібрався менше, ніж за годину. Це достойний результат. Проте розслаблятися не варто, бо такі інспекції триватимуть щонайменше місяць. В умовах режиму підвищеної готовності в країні маємо налагодити роботу наших мобільних груп, щоб вони працювали, як єдиний механізм, а в ході цього виявити та вирішити існуючі проблеми.
– Мобільні групи оперативного реагування створено у кожному районі. До їх складу входить 1450 фахівців та 398 одиниць техніки, – розповів начальник ГУ ДСНС України в Полтавській області Роман Кириленко. – Регіональні мобільні групи в такому ж складі, як і територіальна, яка щойно зібралася в Полтаві, діють у Кременчуці, Лубнах і Гадячі.
Під час навчального збору голова облдержадміністрації поспілкувався з фахівцями служб. Особливо цікавився обладнанням саперів, які продемонстрували новий броньований костюм вартістю 50 тисяч гривень, роботою кінологів, газової служби, водоканалу. Цікавився проблемами. З’ясувалося, що найактуальніші з них – це забезпечення транспортом та пально-мастильними матеріалами. Валерій Головко пообіцяв передбачити відповідне фінансування у рамках обласної програми цивільної оборони, яку буде винесено на розгляд депутатів на позачерговій сесії обласної ради.
Що ж до підсумків навчального збору, то група швидкого реагування, за оцінкою голови облдержадміністрації, спрацювала на відмінно.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.