Тривають тренувальні збори

Футболісти полтавської “Ворскли”, яка виступає у Прем’єр-лізі, здобули першу перемогу під час тренувальних зборів у Туреччині. Підопічні Сачка з мінімальним рахунком – 1:0 – переграли лідера цьогорічного чемпіонату Грузії – тбіліське “Динамо”.
У грі через застуду не брав участі Громов, а Пердута лише приступив до індивідуальних занять. Даллку, враховуючи пошкодження гомілкостопа, також не з’явився на полі. Замість Богуша ворота полтавців захищали Непогодов та Ткаченко.
У звітному поєдинку незначною перевагою у володінні м’ячем вирізнялися “динамівці”, проте на кінцевий результат це не вплинуло. Полтавці відкрили рахунок на 7-й хвилині. Після хорошої передачі Баранніка відзначився Міщенко – 1:0. Наприкінці тайму грузинські футболісти могли рахунок зрівняти, але Непогодов врятував свою команду.
Після перерви небезпечно зі штрафного пробивав Дедечко, Буднік влучив у стійку воріт, намагаючись закрутити м’яч у ціль, виконуючи кутовий удар. Також мали гольові шанси Січкарук та Чеснаков.
***
Першоліговий комсомольський “Гірник-Спорт” розпочав серії контрольних поєдинків у рамках підготовчого періоду до продовження чемпіонату. Свій перший спаринг підопічні Жабченка зіграли у Кременчуці з друголіговою командою “Черкаський Дніпро”.
Вже у першому таймі “гірники” тричі “розписалися” у воротах суперника. На 2-й хвилині після помилки захисника Лозовий відкрив рахунок. У середині тайму відмінним потужним ударом з 25-ти метрів Корольков подвоїв його – 2:0. Третій гол було забито наприкінці тайму. Александров вийшов сам на сам із голкіпером суперника і не схибив – 3:0.
Наступний матч наші земляки провели на виїзді з МФК “Олександрія” Кіровоградської області й поступилися – 0:1. У цьому поєдинку футболістам обох команд заважав сильний вітер. Господарі навіть забили гол, скориставшись цим природним явищем. Після удару гравця “Олександрії” “смугастий” летів повз ворота, але в останню мить різко змінив траєкторію, влучив у стійку і відскочив у сітку воріт. Протягом матчу олександрійці володіли територіальною та ігровою перевагою і мали ще кілька нагод, щоб відзначитися. Не змогли використати свої шанси і “гірники”.
***
Футболісти першолігового футбольного клубу “Полтава” продовжують підготовку до ігор сезону 2014–2015 років. Підопічні Федорчука на своїй заміській базі провели товариську зустріч із командою другої ліги “Шахтар-3” із Донецька.
У складі господарів активністю вирізнялися Насібулін та Зеленевич. “Чорно-білі” мали кілька моментів для взяття воріт суперника, а відкрили рахунок наприкінці першого тайму. Після передачі у штрафний майданчик з флангу влучно пробив у ворота “гірників” саме Зеленевич – 1:0. Після перерви на полі з’явилося чимало нових гравців, проте малюнок гри не змінився. Господарі продовжували володіти ініціативою і забили ще один м’яч. Боровець зробив хорошу передачу на одного із гравців, який перебуває на перегляді в ФК “Полтава”, і той встановив остаточний результат матчу – 2:0.
***
Футболісти кременчуцького “Кременя”, який виступає у другій лізі, повернулися до тренувань. Заняття розпочали 26 гравців, серед яких – 5 потенційних новачків команди. Залишили розташування наддніпрянських футболістів Степанчук, Фатій, Циганок. Відправився на збори з маріупольським “Іллічівцем” Вовкодав.
Увесь тренувальний процес проходитиме у Кременчуці, можлива участь команди у товариському турнірі, який відбудеться у Черкасах.

Микола Бакута
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.