Надійний тил – вагома складова перемоги

На щотижневій нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка проаналізовано хід мобілізації та готовність загонів територіальної оборони міст і районів до виконання поставлених завдань, їх забезпечення матеріально-технічними засобами. У роботі наради взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, керівники структурних підрозділів ОДА, голови райдержадміністрацій, військові комісари районних та об’єднаних міжрайонних комісаріатів.
Як доповів військовий комісар області Борис Павлов, підлягали оповіщенню більш як 6,5 тисячі військовозобов’язаних, з них оповіщені й прибули за повістками понад 3,6 тисячі осіб, частина з яких надала документи, на підставі яких вони не підлягають призову по мобілізації. Направлені на медичні огляди близько 2200 чоловік. 41 відсоток виявилися придатними до військової служби, 17 відсотків – непридатними, решта – обмежено придатними або тимчасово непридатними на час лікування. Не були оповіщені близько 2900 громадян, які не проживають за місцем постійної реєстрації або не відкрили двері помешкань чи навіть відмовилися отримувати повістки. Але найбільше неоповіщених – понад 1000 чоловік – мешкають за межами районів. Організовано щоденний патруль із проведення оповіщення.
Мобілізація технічних ресурсів станом на 2 лютого виконана на 63 відсотки. Частину поставленої за мобілізацією техніки було повернуто через її незадовільний стан, що свідчить про безвідповідальність керівників до виконання військово-транспортного обов’язку. Згідно із завданням до постачання Збройним силам України підлягає 120 одиниць техніки. Краще з цим впоруються у Решетилівському, Кобеляцькому, Гадяцькому, Диканському районах.
Допомогу комісаріату в проведенні мобілізації, крім обласних правоохоронних органів, запропонувала і військова прокуратура.
Також на нараді йшлося про готовність місцевих загонів оборони, їх забезпечення матеріально-технічними засобами. Про переведення Полтавської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України в режим підвищеної готовності доповідав перший заступник голови ОДА Олег Пругло. Констатувалося, що у багатьох районах на це спрямовано дуже мало коштів, подекуди на місцях немає фахівців із цивільного захисту. Контрольні мобільні групи почали перевірку готовності районів до надзвичайних ситуацій, зауважень було названо чимало. На початку березня голови райдержадміністрацій звітуватимуться про їх усунення.
З обговорених питань прийнято відповідні рішення.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.