“За Україну, за її волю…”

Цього року урочистості з нагоди Дня Соборності України позначені не тільки великою шаною до світочів-патріотів, які віддали своє життя за Незалежність і Єдність нашої славетної держави в минулому, а й безмірними вболіваннями за Героїв, які боронять наші рубежі від віроломного ворога й підступного “брата” нині. У середу, 21 січня, в Палаці дозвілля “Листопад” пройшли урочисті збори за участю керівників області, представників громадськості, трудових колективів, духовенства. Концертною програмою полтавців привітали один із кращих вітчизняних мистецьких колективів – Національний президентський оркестр під керівництвом народного артиста України, професора Анатолія Молотая та заслужена артистка України Олена Білоконь.
У день державного свята, 22 січня, відбулися церемонії покладань квітів до пам’ятника Пророку нації Тарасу Шевченку, до меморіальної дошки Голові Директорії, Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі та до пам’ятника українському громадсько-політичному й державному діячеві Борису Мартосу. Обласна філармонія запросила на концерт “За Україну, за її волю”.
(Докладний звіт про відзначення Дня Соборності України в Полтаві та області буде вміщено в наступному номері “Зорі Полтавщини”).

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.