Юні таланти рідної землі

Справжнім парадом талантів і гарним мистецьким святом став 12-й регіональний дитячий пісенний фестиваль-конкурс “Хорольські зірочки”, який пройшов у районному Будинку культури. Загалом у заключному конкурсі виступило 55 дітей і молоді віком від 6 до 18 років – переможців відбіркових турів. Крім господарів-хорольців, пісні присутнім дарували молоді виконавці з Великобагачанського, Глобинського районів та Полтави.
Мета фестивалю-конкурсу, як зазначив голова журі, директор і соліст, багаторічний беззмінний керівник самодіяльного народного ансамблю “Джерело” Хорольського районного будинку культури, заслужений працівник культури України Анатолій Крутько, – бачити прекрасне, розуміти його, вчити цьому розумінню наших дітей, готувати їх до життя, допомагати обрати свою життєву дорогу і пройти її з успіхом, піснею, добрими спогадами про дитинство.
На фестивалі-конкурсі дипломами й подарунками відзначені кращі виконавці серед молодшої, середньої та старшої вікових груп.
Гран-прі виборов житель села Петрівка Хорольського району, а нині студент Полтавського музичного училища ім. М. В. Лисенка Олександр Мельник. “Пісня про рушник” у його виконанні зачарувала не тільки журі, а й глядачів. Дуже добре, що в сільських районах створюються умови для творчого розвитку дітей, їхніх захоплень, які згодом стають професією. Батьки, педагоги, усі земляки пишаються такими дітьми.

Анатолій ОЛІЙНИК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.