Відповідальність за безпеку держави має відчувати кожен

На черговій апаратній нараді в голови обласної державної адміністрації Валерія Головка йшлося про підготовку й організацію на Полтавщині четвертої хвилі мобілізації. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона. Як зазначив Валерій Головко, всі, хто буде причетним до мобілізаційної роботи, має відчувати відповідальність за безпеку тих, кого відправляємо в зону АТО.
Обласний військовий комісар Борис Павлов доповів про головні проблеми в ході підготовки. Так, зокрема, чинним законодавством досі не визначено порядок роботи правоохоронних органів щодо розшуку та доставки громадян, які не з’являються за повістками, немає законодавчих змін із приводу заборони виїзду за межі районів та області тих, хто перебуває на військовому обліку. На підприємствах немає зразків техніки, необхідних військовим формуванням, установи не готові віддавати автомобілі останніх років випуску. Вже були випадки, коли керівництво підприємства, посадові особи відмовлялися отримувати наряди на поставку техніки по мобілізації навіть у присутності представників влади. Через мережу Інтернет поширюється інформація щодо ухиляння від мобілізації. Деякі сільські голови відмовляються отримувати повістки від військових комісаріатів, військовозобов’язаним важко вручити повістку під особистий розпис.
Очільників міст і районів Борис Павлов попросив посилити контроль за якістю проведення медичних комісій, забезпечити поставку справної техніки, начальників управлінь МВС – активізувати розшук та доставку громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.