Робоча поїздка голови облдержадміністрації в Хорол

15  січня голова облдержадміністрації Валерій Головко здійснив робочу поїздку в Хорол. Керівник області вивчав ситуацію із ремонтом доріг. Він оглянув техніку Хорольського ДРП Лубенської ДЕД, проїхав відновленою ділянкою автомобільної дороги Бочки–Новий Байрак–Петрівка та вивчав, як ремонтуються дороги у Хоролі.
Зокрема начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Дмитро Кобченко показав голові облдержадміністрації вулицю Фрунзе, відремонтовану силами ДП «Полтавський облавтодор». Шляховики капітально відремонтували найгірші ділянки вулиці (усього 345 метрів) за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету.
Гроші з міського бюджету торік витратили на ремонт ділянок з найбільшою ямковістю на вулиці Карла Маркса. За рахунок субвенції з обласного бюджету капітально відремонтували частину однієї з головних транспортних артерій Хорола – вулицю Леніна.
Оглянувши вулиці з ремонтом, Валерій Головко вніс зміни до плану поїздки й поїхав дивитися невідремонтовану дорогу біля лікарні. На її стан у мешканців Хорола чи не найбільше нарікань. Тротуарів фактично немає, проїжджа частина розбита. За словами керівників міста й району, відремонтувати дорогу не можуть, оскільки спочатку потрібно знайти кошти на ремонт водогону, що пролягає під дорожнім покриттям.
– Цього року в обласному бюджеті вперше на потреби районів виділили 30 мільйонів гривень, – прокоментував Валерій Головко. – Ви ж просите, щоб вам дали повноваження. От ми у рамках децентралізації влади їх і надаємо, і кошти під ці повноваження виділяємо. Додайте до грошей із обласного бюджету ще власних коштів – і зробіть цей водогін. Зустрічайтеся з людьми, обговорюйте проблему на громадських слуханнях, щоб люди відчували і бачили, що влада є і вона реагує на їхні проблеми. Наголошую, що пріоритетним на сьогодні повинен бути ремонт доріг біля соціально важливих закладів – шкіл, дитсадків, лікарень. Ці вулиці слід ремонтувати в першу чергу. І ще одне прохання до проектантів: у технічних умовах передбачайте облаштування біля соціальних закладів якісних тротуарів.
Після інспекції доріг Валерій Головко зустрівся із активом Хорольського району, щоб обговорити нагальні проблеми. Хорольці, поміж іншим, порушували питання щодо забезпечення санітарним транспортом районних закладів охорони здоров`я, вели мову про передачу сільських дитячих садочків райрадам. Йшлося й про проблеми Хорольського ветсанзаводу, який нині призупинив свою роботу. Валерій Головко пообіцяв допомогти у рамках своїх повноважень. І запросив хорольців на наступну зустріч. Черговий раз відвідати район він планує у лютому. Тоді голова облдержадміністрації має намір ознайомитися з роботою найбільших підприємств регіону.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.