Фірма “Санжари” – військовим

“Навіть в думці ніколи не було, що доведеться працювати на оборону, для наших воїнів. Довелось…” – говорить директор приватного підприємства “Фірма “Санжари” Лідія Віхтенко.
Вона розповіла, як місцева волонтерка Юлія Солодка принесла солдатську форму на зразок і як швидко робітниці “перепрофілювались”, адже до цього на підприємстві шили постільну білизну, дитячий та жіночий одяг. І вже майже сотню військових форм пошили для наших захисників. Навіть невеликий запас “ходових” розмірів створили – від 48-го до 54-го. Дехто з солдатів, прибуваючи у відпустку на 5 – 10 днів, має змогу зробити індивідуальне замовлення: сьогодні – обміри, післязавтра чи й завтра можна забрати замовлене.
І не тільки форму, а й теплі солдатські штани шиють вправні майстрині. “Матеріал завозимо з Києва, Полтави, Одеси. Реалізаційна ціна форми – двісті гривень, теплих штанів – теж приблизно така ж. Це дешевше, ніж у магазині. Гріх ганятися за прибутками, виконуючи таке відповідальне доручення”, – переконана Лідія Віхтенко. І показує ще один зразок “військової” продукції – додаткові елементи захисту для бронежилетів. Називають їх фартухами. У той фартух заправляють захисну пластину, отоді вже можна його за допомогою липучок прикріплювати до бронежилета.
“А що то за біленькі шапочки?” – цікавлюся. “Ні, не шапочки – заготовки до кевралових касок”, – пояснюють мені. Виготовляють їх із завезеного з Китаю матеріалу – кевралу. Заготовки отримують з Києва, обробляють, упаковують по двісті штук і відправляють на одну зі столичних фірм, де виконують заключний процес – спресовують по десять штук, обтягують і виходить готова каска. Уявити тільки: новосанжарські майстрині зшили більше 266 тисяч заготовок…

Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.