Лохвиця допомагає армії

Лохвицький міський голова В’ячеслав Демчук переймається питаннями допомоги українським військовим на Сході України та їхнім родинам. Він організував місцеву роботу так, що спільними зусиллями депутатського корпусу та виконавчої влади в райцентрі збалансували бюджет і навіть змогли його перевиконати.
Зараз у зоні АТО несуть службу 15 чоловіків із Лохвицького району. З перших днів початку антитерористичної операції на Сході держави виконавча влада міста зробила все необхідне, щоб надавати допомогу добровольчим батальйонам і військовослужбовцям Збройних сил України.
– Ми провели сесію міської ради, повідомили, що збираємо допомогу військовим у Центрі дитячої та юнацької творчості. Оголошення надрукували в газетах, – розповів В’ячеслав Демчук. – Мешканці Лохвиці стали приносити продукти – у кого що є. Ми почали переправляти “КамАЗами” в зону АТО захисникам Вітчизни картоплю, огірки, сало, цибулю, консервацію тощо. Кошти на придбання медикаментів офіційно реєструвалися. Окремо закуповували бронежилети, тепловізори. Народний депутат України Тарас Кутовий і його команда організовували таку роботу по району.
Міський голова також пояснив, що минулого року в Лохвиці не святкували День міста, вирішили виділені для цього меценатами 50 тисяч гривень використати для закупівлі касок і бронежилетів бійцям АТО. Коли почалися холоди, лохвичани придбали для учасників АТО буржуйки, калорифери, генератори…
На останній сесії Лохвицької міської ради була прийнята програма допомоги людям, рідні яких перебувають у зоні бойових дій. Вирішили сто тисяч гривень спрямувати на оплату комунальних послуг сім’ям учасників антитерористичної операції.
– У Лохвиці багато переселенців із зони бойових дій, – розповідає В’ячеслав Демчук. – Усім біженцям, у яких є малі діти, надана можливість водити їх у дитсадок. Для цього там спеціально поставили додаткові ліжечка. Цих дітей і годують безплатно. Безкоштовне харчування дітям переселенців забезпечене також і в трьох школах Лохвиці.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.