Студенти і викладачі ПНТУ вийшли на мітинг

Більше сотні студентів та викладачів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка 24 грудня провели мітинг-протест щодо дій керівництва свого навчального закладу, повідомляє ОКІА “Новини Полтавщини”. Основна претензія – незаконне, на думку протестувальників, звільнення 12 викладачів архітектурного факультету університету. Переважно це молоді викладачі – аспіранти та асистенти. Викладачі, що потрапили до списку звільнених, не погоджуються з керівництвом ВНЗ. Вони говорять, що в хвилю звільнень потрапили саме ті викладачі, які критикували керівництво ВНЗ, брали активну участь у Революції Гідності та були активними учасниками Майдану.
Мітингувальники зібралися в центрі міста, у Корпусному парку. В руках вони тримали плакати. Потім організованою колоною пішли до міської прокуратури, де передали колективне звернення з приводу ситуації у виші. А завершили ходу біля центрального корпусу університету.
З мітингувальниками зустрівся перший проректор із науково-педагогічної роботи ПНТУ Богдан Коробко.
Ще раніше на дії ректора ПНТУ викладачі скаржилися і в Міністерство освіти і науки України, і в профспілкові органи працівників освіти. Протестувальники говорять: якщо ситуація не вирішиться в Полтаві, вони їхатимуть мітингувати до           Києва.

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.