Лохвицький “сухий борщ” поїхав на фронт

Лохвицькі волонтери вкотре відвідали захисників Вітчизни на Сході України. Попри складні погодні умови активістам вдалося об’їхати п’ять населених пунктів і з-поміж усього доставити індивідуальні передачі бійцям із 128-ї бригади та з 34-го батальйону територіальної оборони.
Чергову партію “анаконд”, як військові назвали “буржуйки”, виготовлені з використаних газових балонів, отримали бійці трьох військових підрозділів. Доповненням до цього стали теплі речі, зібрані лохвичанами, ковдри, кілька пар берців, які придбали співробітники Лохвицької філії “Полтаваобленерго”. Цукор і хліб для потреб українських героїв передали місцеві підприємці. Також військові отримали домашню консервацію, олію, мед, чай, печиво.
Ексклюзивною новинкою, яку волонтери вперше повезли на фронт, став “сухий борщ”. Його готує у Червонозаводському група місцевих активісток, які об’єдналися у “Жіночий батальйон”. Приміщення і потужності для них надав керівник місцевого хлібозаводу Олександр Бігняк. Завдяки цьому процес виготовлення напівфабрикатів скоротився до шести годин, тоді як у Черкасах, звідки і запозичили ідею, продукти сохнуть понад добу.
Завдяки всій громаді Лохвицького району вдалось уже зібрати більше 5 тонн овочів, які червонозаводчанки переробляють у сухі набори овочів і фруктів. Військові з цікавістю вивчали пакунки, до оформлення яких “автори” підійшли з фантазією. Такі заготовки зручні в умовах війни, де немає часу і можливостей для приготування повноцінної гарячої страви.
Волонтери довго міркували, як вирішити питання пакування продукції, адже пакети на застібці не- герметичні, і волога, потрапляючи всередину, псує смакові якості продуктів. Тому було вирішено шукати пристрій для вакуумізації. На заклик відгукнулася благодійниця, яка не побажала називати свого імені, але погодилась придбати необхідну техніку. Отже, зовсім скоро “Жіночий батальйон” вийде на вищий рівень виробництва і зможе забезпечити більшу кількість бійців харчами швидкого приготування.

Олена ЗАДОРОЖНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.