Король і королева “Новорічної казки-2014”

Напередодні зимових свят уже доброю традицією стало проведення благодійного Всеукраїнського фестивалю дитячої краси і творчості “Новорічна казка” у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка. Цього року участь у конкурсі взяли діти віком від 3 до 15 років із малозабезпечених сімей Полтави, Кіровограда, Житомира, Мелітополя й Одеси.
“Новорічна казка” складалася з трьох частин, у яких різнобічно розкривалися таланти юних учасників. У першій – кожен привітав гостей із Новим роком та Різдвом Христовим, розповів про традиції зимових свят у різних країнах. У конкурсі “Відпочинок у Буковелі” учасники демонстрували модний зимовий одяг. Феєричним завершенням “Новорічної казки” був карнавал.
Як зазначила голова журі, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, голова правління Полтавського обласного відділення Українського фонду культури Олександра Сидоренко, конкурсанти – талановиті й творчі особистості, тому обирати кращого серед кращих було важко, адже усі заслуговують на перемогу.
Оскільки фестиваль має назву “Новорічна казка”, то й номінації були теж казковими: королі й королеви, принци й принцеси, чарівники й чарівниці. Члени компетентного журі вручили дипломи й нагороди у трьох вікових категоріях – від 3 до 8, від 9 до 11 та від 12 до 15 років. Чарівницями й принцесами стали майже всі юні учасниці. Королем обрали Данилка Каменського, а ось Гран-прі отримала королева Дар’я Старішко. Обоє – з Полтави.
– Зараз мене переповнюють емоції, і їх дуже важко передати словами, – говорить Дар’я. – Я не вперше беру участь у подібних конкурсах. Цьогоріч вже встигла побувати на Міжнародному фестивалі фольклорного мистецтва “Baltic Amber” у Литві.
Атмосферу новорічного свята створювали яскрава ялинка і Дід Мороз, що спостерігав за феєричним дійством “Новорічної казки-2014”.
Організатори – Полтавське обласне відділення Українського фонду культури й дитяча громадська організація “Століття краси” – під час конкурсу зібрали кошти на подарунки для вихованців спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів № 2 імені Н.К. Крупської Полтавської обласної ради.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.