Зігрій солдата теплом свого серця

Члени Полтавського волонтерського корпусу на підтримку українських військовослужбовців провели благодійний ярмарок у торгово-розважальному центрі “Київ”. Пропонували відвідувачам обрати із чималого асортименту вподобану річ і, придбавши її, спрямувати кошти на допомогу нашій армії.
Глиняний посуд, різнобарвні стрічки, вишиті й намальовані картини, плетені іграшки, патріотична символіка, ляльки-мотанки, смаколики власного виробництва – лише частина представленої продукції. Кожен міг знайти сувенір до душі. Наймолодші учасники заходу малювали для захисників листівочки й фотографувалися у вишиванках, віночках і з Державним прапором.
– Спершу ініціатива реалізувати вироби полтавських умільців на підтримку наших воїнів надійшла з осередку української діаспори у США. Ми речі зібрали, відправили, але краяни не перестали приносити різні вироби. Тож вирішили організувати благодійний ярмарок. Опішнянські майстри привезли для акції повен ящик глиняних виробів, школа мистецтв запропонувала для продажу ляльки-мотанки, а художня школа передала картини, взагалі чимало небайдужих полтавців долучилися до виготовлення найрізноманітніших сувенірів. Ми встановили лояльні ціни: від 5 гривень за стрічку й до 500 гривень за ляльку-мотанку. Останню відправили в Канаду. Люди купують наші товари, проте хотілося, щоб вони ще активніше долучалися до подібних акцій, – зазначила приватний підприємець, волонтер, координатор благодійного ярмарку Юлія Брижак.
Протягом першого ярмаркового дня активісти зібрали понад 9 тисяч гривень. Кошти спрямували на закупівлю приладів нічного бачення. Протягом другого – 5,5 тисячі гривень. Їх планують витратити на придбання тканини для маскувальних халатів. Нині шукають матеріали гарної якості, а шити одяг уже готові вихованці зіньківського й першого полтавського професійних училищ.
– Такі акції потрібно проводити, адже вони демонструють нашу єдність, підтверджують, що нам небайдуже до подій на Сході й ми підтримуємо своїх захисників. Моя робота пов’язана зі школою і з дітьми-переселенцями, тож я у разі потреби пропоную поміч. Мій однокласник нині захищає Україну на Сході, допомагали йому всім класом. На ярмарок прийшли із донечкою, принесли вироби, які вона виготовила разом із нашою мамою. Хочемо регулярно долучатися родиною до подібних ініціатив й посильно підтримувати українських військовослужбовців. Вони захищають нас, і завдяки їм у Полтаві спокійно й не чути пострілів, – розповів учасник ярмарку полтавець Олег.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.