Перспективи співпраці Полтавщини із Республікою Білорусь

Відбулася робоча зустріч голови обласної ради Петра Ворони, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Олега Пругла з радником Посольства Республіки Білорусь в Україні Юрієм Парфіяновичем.
– У Білорусі дуже стривожені військовими діями на Сході України. Ми поважаємо суверенітет України і її територіальну цілісність, тож робимо все, щоб конфлікт, який забирає життя людей, припинився якнайшвидше. Зокрема Мінськ став майданчиком для переговорів між конфліктуючими сторонами. Важливим для нас є розвиток регіонального співробітництва, зокрема політичних, торгово-економічних та культурних зв’язків між Полтавською і Мінською областями, – наголосив радник Посольства Республіки Білорусь в Україні.
На зустрічі йшла мова про оновлення співпраці Мінської й Полтавської областей. Адже останній договір був підписаний у 1995 році.
Нині Полтавщина зацікавлена у співпраці з білоруською стороною. Пріоритетними є взаємини із територіальними громадами. Адже варто запозичувати позитивний досвід Білорусі особливо у сфері соціального захисту й підтримки села, зазначили Петро Ворона та Олег Пругло.
Учасники робочої зустрічі обговорювали шляхи розвитку співпраці України, яка обрала курс на євроінтеграцію, із Республікою Білорусь, що має членство у Євразійському економічному союзі. Також йшлося про соціальну підтримку вимушених переселенців із українських регіонів – тимчасово окупованих чи тих, де тривають бойові дії.
На зустрічі йшлося про обмін делегаціями, зокрема у сферах економіки, культури й освіти. Голова обласної ради Петро Ворона запропонував обмін студентами й науковцями.
У рамках робочої поїздки на Полтавщину радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Юрій  Парфіянович відвідав ПАТ “Полтавський автоагрегатний завод”, музей-заповідник “Поле Полтавської битви”.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.