Господь не забуде, а люди – віддячать

Доброго дня, шановна редакція!
Я – давня шанувальниця й постійний передплатник (понад 30 років) “Зорі Полтавщини”. Любов до газети прищепили мені мої батьки, я ж передала її своїй доньці та внукові. Тому й вирішила звернутися до вас, щоб розповісти про людей хороших і щирих, про їхню душевну, не штучну, доброту. А почну свій допис дещо здалеку…
Це було давно, приблизно років 25 тому. Прочитала я в “Зорі…” листа, якого написав хлопчик Сашко з Градизька Глобинського району. Газета його опублікувала під заголовком “Моя хороша бабуся”. Він писав, що мама його залишила, коли йому було 2 роки, тож його виховує бабуся… Там були такі слова: “Якщо мої батьки прочитають цього листа, то нехай їм буде соромно”.
Тоді я вирішила поїхати у Градизьк. Повезла бабусі українську хустку, купила цукру, напекла пиріжків… Пишу вам листа, а перед очима – худесенька, зігнута роками, старенька бабуся і її очі – такі сумні, зажурені, а ще не можу забути її слова: “Спасибі, що ви приїхали, Господь не забуде, а люди – віддячать”. Додам, що, поки я працювала, часто їздила до багатьох нужденних, чим могла, тим допомагала. І Господь мене не забув. У житті трапляється всяке, от і мені довелося терміново робити операцію. Віднайти необхідну суму грошей при моїй невеликій пенсії не так-то просто… Про мої клопоти дізналися Григорій і Світлана Ярмаші. Це люди великої доброї душі, вони повністю оплатили моє лікування. Наступний приклад доброти продемонструвала сім’я Віталія й Тетяни Писаревщанських. Про них, про рівень виховання і взаємоповаги в цій родині взагалі можна розповідати дуже багато. Так ось, у цьому році, під час літньої спеки, вийшов з ладу мій холодильник. Почувши про це, Віталій Григорович уже наступного дня привіз мені в квартиру новий добротний агрегат. Знаєте, люди добрі, дивлюся я на холодильник і не можу заспокоїтися: чужі люди, а допомогли, в скрутну хвилину простягли руку підтримки.
Я довго не наважувалася написати вам, але щось не давало мені спокою, адже в наш час не так уже й часто зустрічаються такі світлі, добрі люди, здатні на великодушність, милосердя і любов до ближнього.
Тому й прошу вас, шановні зоряни, надрукуйте, будь ласка, цього листа. Хочеться через вашу газету низько вклонитися й подякувати цим людям. Загалом зичу працівникам редакції і всім полтавцям міцного здоров’я, мирного неба і плідної праці. Нехай вас благословить Господь і дасть сили та наснаги для вашої праці. Давайте жити красиво і світло, з добром і любов’ю. Творіть добро, і воно обов’язково до вас повернеться.

Ганна ЖУКІВСЬКА.
м. Полтава.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.