Підтримка сімей, фізкультури і спорту

Під головуванням Андрія Соколова відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Депутати заслухали інформацію про хід виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2012–2014 роки. За інформацією начальника відділу у справах сім’ї та молоді ОДА Наталії Шкоденко, Програму профінансовано з обласного бюджету на 2 мільйони 690 тисяч гривень, дефіцит фінансування – 16,33 відсотка. Щорічно проходять близько 500 заходів для дітей, молоді, сімей.
Комунальною установою “Обласний молодіжний центр” обласної ради випускникам навчальних закладів та безробітній молоді надаються юридичні консультації, проводяться тренінги, семінари з успішного працевлаштування, ведення бізнесу. Щороку близько 600 осіб отримують консультації, 400 – направлення на роботу. Для підтримки творчо обдарованих дітей і молоді щороку проходить близько ста конкурсів, фестивалів, змагань міжнародного, всеукраїнського та обласного рівнів, до яких загалом долучаються близько 150 тисяч учасників: Міжнародний молодіжний гончарний фестиваль “Опішне”, відкриті всеукраїнські фестивалі молодіжного мистецтва, турніри за Кубки з танцювального, велосипедного спорту тощо. Також здійснюється робота з підтримки сімей, насамперед тих, які потребують особливої соціальної уваги. Проводяться заходи щодо попередження насильства в сім’ї як однієї із причин перебування в складних життєвих обставинах. Зокрема щорічні семінари-тренінги для дільничних інспекторів міліції, посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, профілактичні дії в рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.
Наталія Шкоденко зазначила, що під час формування нового програмного документа на 2015–2019 роки необхідно враховувати Стратегію реалізації державної молодіжної політики до 2020 року та державні цільові програми, відповідно до яких зробити акценти на підтримку соціально незахищених сімей, утвердження ґендерної культури в суспільстві, патріотичне виховання молоді та налагодження міжнародного співробітництва. Комісія прийняла інформацію до відома, підтримала пропозицію відділу розробити відповідну обласну профільну програму на перспективу.
Також було обговорено хід виконання обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки в частині будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям на 2014 рік, інші профільні питання.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.