Дефіцит вугілля, дефіцит електроенергії…

Минулого тижня на офіційному сайті ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО” з’явилося повідомлення про те, що в енергетичній системі України склався гостродефіцитний баланс виготовлення та споживання електричної енергії. Із метою недопущення спрацювання гідроресурсів, відділення об’єднаної енергосистеми України від країн СНД і Балтії по ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО” введено графіки обмеження електричної енергії на робочі дні грудня поточного року та графіки обмеження електричної потужності на години максимального навантаження об’єднаної енергосистеми України (з 8.30 до 10.30 та з 16.30 до 20.30).
На вимогу Мінпаливенерго та по команді диспетчера Північної енергосистеми Національної енергетичної компанії “Укренерго” на території області з
1 грудня 2014 року введені графіки аварійних відключень. Причина – дефіцит палива (вугілля) та гідроресурсів, що призвів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної енергії. До графіків залучені лінії, що живлять побутових та промислових споживачів області. Тривалість та обсяги відключень електроенергії у подальшому будуть регламентовані диспетчером Північної енергосистеми.
4–5 грудня на цьому ж сайті було оприлюднено графіки тимчасового припинення електропостачання через виникнення аварійних режимів в електромережах у розрізі районів: о котрій годині, у яких конкретно населених пунктах і з яких причин. Причини різні: згідно з графіком аварійних вимкнень, через розчистку траси повітряних ліній, відновлення електропостачання по заявці абонента, оперативні перемикання в електричних мережах.
З усіма питаннями, що стосуються часу відключень електроенергії та тривалості перерв в електропостачанні, слід звертатися до фахівців кол-центру ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО” за багатоканальним безкоштовним телефоном 0-800-210-312.

Ірина КАЛЬЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.