Краща книга Полтавщини

У  вітальній залі Полтавської обласної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу “Краща книга Полтавщини – 2013–2014”, присвячена 200-річчю Тараса Шевченка.
– На конкурсі представлено книги, які видано на теренах нашої області. Ми намагаємося донести їх до широкого кола читачів. Адже це те джерело знань, без якого розвиток суспільства неможливий, – підкреслив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський.
Сім років поспіль департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації проводить конкурс на кращу книгу, де нагороджують не лише авторів й авторські колективи, а й видавництва та видавничі організації, поліграфічні підприємства.
– Це надзвичайно важливо, що нині друкуємо книги за кошти обласного бюджету і відзначаємо кращих авторів, видавців. У такий спосіб ми підвищуємо рівень книговидавничої справи, – наголосив заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
Компетентне журі визначило переможців за трьома критеріями – друк, зміст та якість видання – у таких номінаціях: “Краще історико-краєзнавче видання”, “Краще навчальне видання та підручники”, “Краща поетична збірка”, “Краще прозаїчне видання”, “Краще видання для дітей та юнацтва”, “Культура і мистецтво”. Найкращою було визнано книгу “Тарас Шевченко і Полтавщина”.
Гран-прі отримали автори-укладачі – керівник Центру дослідження історії Полтавщини Олександр Білоусько, заступник директора Державного архіву Полтавської області Тарас Пустовіт і видавництво ТОВ “АСМІ”.
– Це данина і шана нашому Пророкові від полтавців. Книга складається з двох частин: у першій ідеться про те, що дала Полтавщина Шевченкові, у другій – про те, що Великий Тарас дав Полтавщині, як його творчість вплинула на національно-визвольні процеси у нашому краї, як люди віддають шану Кобзареві, – розповідає Олександр Білоусько. – Сподіваюся, що цим виданням Шевченкіана на Полтавщині не закінчиться.

Оксана БІЛЕНЬКА
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.