Непоступливий чемпіон

У Києві ФК “Полтава” провів матч-відповідь 1/8 фіналу розіграшу Кубка України з донецьким “Шахтарем”. У першому протистоянні у Полтаві підопічні Луческу переграли наших земляків із рахунком 5:1. У звітному поєдинку гравці “Шахтаря” відзначилися чотири рази, а полтавці знову забили лише гол престижу.
У стартовому складі донеччан вийшли два гравці молодіжного складу. “Біло-чорні” могли створити інтригу вже на 6-й хвилині, але Зеленевич не зміг з гострого кута влучити у порожні ворота після того, як воротар і захисник не порозумілися один з одним і втратили м’яч. А через кілька хвилин забиває суперник. Відзначився Нем – 1:0. Другий гол – наслідок помилки Кучинського. Максим необачно розпорядився “смугастим”, противник м’яч перехопив, і Гладкий подвоює рахунок – 2:0. Через три хвилини забиває Бернард, який уже після паса Нема вийшов сам на сам з нашим голкіпером, – 3:0. Далі ще двічі міг забивати той же Гладкий. Тепер Кучинський виручив свою команду. Але наприкінці тайму рахунок знову змінився. Вкотре забиває Бернард – 4:0.
У другому таймі захист полтавців працював більш злагоджено. Та й Коркішко, який вийшов на заміну, зміг “розмочити” рахунок – 4:1. Розвинути успіх нашим землякам не вдалося. Натомість “Шахтар” ще мав кілька нагод для взяття воріт. За сумою двох матчів – 9:2 – “гірники” – у чвертьфіналі розіграшу Кубка України.
Після матчу Ілля Близнюк зазначив, що такі поєдинки для його молодої команди – неоціненний досвід. Хлопці старалися, і дорікнути їм ні за що. Хотілося, щоб футболісти зрозуміли, що протистояти можна будь-якому супернику, наголосив тренер полтавців.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Зозуля, Бондаренко, Бутенін, Кравченко, Лісовий, Насібулін, Зеленевич (Коркішко, 32), Боровець (Турчанов, 27), Соломка, Фомич.

Віктор СИВИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.