Перемога на останніх хвилинах

Футбольний клуб “Полтава” у 12-му турі зіграв у Тернополі черговий матч з місцевою “Нивою”.
До звітного поєдинку наші земляки програли три матчі поспіль, причому проводили їх вдома. Тож підопічним Близнюка вкрай необхідно було “зачепитися” в гостях за очки. Господарі за осінніми здобутками входили до п’ятірки кращих ліги (11 очок у шести матчах). Врешті й підсилилася команда Самардака останнім часом доволі серйозно.
Поєдинок стартував атаками полтавців. У перші сім хвилин вони подали п’ять кутових, володіли територіальною та ігровою перевагами, кілька разів пробили по воротах суперника. Моменти мали Соломка, Зеленевич, Насібулін. Проте “швидкий гол” забити не вдалося. Господарі отямилися через 20 хвилин. Вони дещо відсунули гру від власних воріт і почали створювати свої атаки. На 32-й хвилині Боровець на фланзі обіграв двох суперників, змістився до воріт і намагався переграти ще й воротаря – не вийшло. Під кінець тайму атаки тернопільців стали гострішими. Захист гостей запрацював на повну потужність. На 44-й хвилині зі штрафного потужно під поперечину пробивав Лісовий. Голкіпер “Ниви” із загрозою впорався.
У другому таймі на полі було багато боротьби за м’яч. На 54-й хвилині реальний шанс забити змарнував гравець команди Самардака. Нападник з відстані чотирьох метрів сильно пробивав по воротах Кучинського, але влучив саме у нього. “Чорно-білі” одразу гостро відповіли. Зеленевичу не вдалося замкнути простріл з флангу. Далі гольові моменти почали виникати ще частіше. Ініціатива повністю перейшла на бік господарів. На 64-й хвилині полтавці порушили правила у штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. Проте на удар суперника відмінно зреагував Кучинський, врятувавши команду від голу. За кілька хвилин пройшла ще одна небезпечна атака “Ниви”. У завершальній стадії гравець з Тернополя схибив, пробивши повз ворота. Аналогічна комбінація повторилася через десять хвилин. Знову забракло влучності супернику. Останні хвилини пройшли у взаємних атаках, суперники не шкодували один одного, порушували правила, отримували жовті картки. Тепер уже м’яч у центрі поля не затримувався. Небезпечно воротам Кучинського погрожували переважно з лівого флангу, де креативно діяв півзахисник господарів. А от полтавці діяли переважно на контратаках. Фінальний штурм противника також ні до чого не призвів. По завершенні четвертої компенсованої хвилини вже мав пролунати свисток арбітра. Наші земляки отримали право на черговий кутовий. Після подачі м’яч влучив у гравця тернопільської команди і спокійно відскочив у сітку воріт – 0:1.
За ФК “Полтава” у звітній зустрічі грали: Кучинський, Кравченко, Парамонов, Бутенін, Зозуля, Лісовий, Боровець (Турчанов, 54), Коваленко (Олійник, 87), Насібулін (Коркішко, 76), Соломка, Зеленевич (Ковталюк, 67).
Наступний матч ФК “Полтава” проведе у суботу, 18 жовтня, вдома з ФК “Миколаїв”.

Степан КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.