Мовою абстракціонізму

У Художньому салоні Полтави відкрилася виставка навантаженого багатошаровими смислами і водночас легкого і декоративного абстрактного малярства. Організатор заходу – обласний осередок Національної спілки художників України, ініціатор – відомий на Полтавщині й поза її межами митець, член НСХУ Григорій Волков. “Ідея виникла відразу після участі у виставці абстрактного мистецтва, що відбувалася минулого року в Рівному. Мені було дивно, що у нас, в Полтаві, ніхто не проводить подібних заходів”, – зазначив художник.
Григорій Волков переконаний, що мистецтвом абстракціонізму може займатися і дитина, і художник-початківець, і майстер пензля. “Ми не поляризуємо художників на вищий та нижчий ранги. Абстракціоніст повинен бути справжнім поетом, гостро відчувати композицію і колір”, – розповів він.
Учасниця вернісажу Наталія Давітян, яка працює у мистецькому напрямку абстракціонізм уже не перший рік, поділилася роздумами: “Картина – це своєрідний місток єднання художника та глядача. Лише полотно якнайточніше передасть почуття та емоції митця”. Тож цікаво було споглядати на перші роботи трирічного абстракціоніста Назара Іванюка.
“Абстракція – це стан душі, тож художник має бути поетом. Адже те, що відвідувачам здається простим у виконанні, насправді є складним у задумі”, – переконаний Григорій Волков. “Абстракція потрібна для вираження емоцій, для волі підсвідомого. Людина завжди поставлена в рамки. А сама мова абстракції – це мова підсвідомого”, – запевняє Руслана Анічина.
Загалом на вернісажі представлено більше 80 робіт 30 полтавських митців. Виставка “Мовою абстракціонізму” – це гра кольору, звільненого від матеріальних носіїв, дійсно гра ліній, необмежених формами предметів.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.