“Бібліотекар третього тисячоліття”

З ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара та управління культури облдержадміністрації пройшов конкурс “Бібліотекар третього тисячоліття”. Фахове змагання має два етапи. На першому, що тривав протягом літа, визначалися кращі працівники районних і міських ЦБС – централізованих бібліотечних систем. На другому, обласному, етапі журі назвало кращого бібліотекаря області. Підсумкова, фінальна, частина конкурсу проходила в обласній юнацькій книгозбірні. Мета такого творчого змагання – пошук нових інноваційних форм і методів у бібліотечній роботі, поширення кращого досвіду, піднесення значущості професії бібліотекаря в суспільстві.
На фінальний етап конкурсу прибули 15 учасниць з різних міст і районів області. Конкурсантки мали показати фахові знання й уміння в бібліотечно-бібліографічній роботі, професійному маркетингу, презентації книги, орієнтуванні в сучасному літературному просторі. Представникам районних, міських і сільських бібліотек довелося відповісти на теоретичні запитання, швидко розгадати літературний хрестослов, підготувати й провести трихвилинну рекомендацію незнайомого видання читачу, поділитися досвідом влаштування книжкових виставок і масових заходів до 200-річчя Тараса Шевченка, продемонструвати “домашнє завдання” – власний проект бібліотечних перспектив.
Фахівці представили найрізноманітніші бібліотечні проекти. Приміром, провідний бібліотекар Миргородської ЦРБ Людмила Ігольніцина розповіла про проведення бук-шоу, побудованих на взаємодії слова, літератури й живих ілюстрацій, музики, пісні, танцю, вистави, зустрічей з авторами, художниками, видавцями, тобто творцями книги. Характери героїв, настрої книг передають читачі юнацької кафедри з активу бібліотеки. Завідуюча Тарасівською бібліотекою-філіалом Зіньківського району Любов Дорошенко поділилася здобутками в роботі клубу за інтересами “Ерудити світу книг”, де школярі не тільки знайомляться з цікавими творами, а й самі прагнуть писати оповідання чи вірші.
Переможців за сумою набраних за всі завдання балів назвало журі професійного конкурсу. Почесний титул “Бібліотекар третього тисячоліття” і право називатися кращим бібліотекарем Полтавської області виборола Ніна Лисенко – представниця Червонозаводської бібліотеки-філії №1 Лохвицької ЦБС. Друге місце розділили Тамара Татієва з Новосанжарської центральної районної бібліотеки, Юлія Крамарева з бібліотеки-філії для дітей № 9 Полтавської міської ЦБС. Треті місця вибороли Галина Устименко (Хорольська ЦРБ), Олена Кошельнікова (бібліотека-філія № 3 Кременчуцької міської ЦБС) та Ірина Гнатенко (Карлівська ЦРБ). Переможниця отримала в подарунок планшет, призери – побутову техніку. Всі учасниці повезли в свої колективи заохочувальні призи і подяки від організаторів за участь у конкурсі.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.