Дербі “гірників”

У Кривому Розі в рамках 12-го туру комсомольський “Гірник-Спорт” зустрічався з місцевим “Гірником”. Обидві команди у цьому році є дебютантами першої ліги. У турнірній таблиці до звітного протистояння розташувалися на різних полюсах.
У першій половині стартового тайму гольових моментів було небагато, суперники часто допускали неточності у передачах. На 27-й хвилині лише стійка врятувала ворота комсомольчан. Згодом господарі мали ще один схожий момент, проте знову не влучили у ворота. На 35-й хвилині нарешті прекрасна нагода, щоб відзначитися, була й у підопічних Жабченка. У контратаці два наших футболісти виходили на одного захисника. Але вирішальний удар виявився неточним. “Гірник-Спорт” значно додає, пресингує суперника на всіх фронтах. Запам’ятався ще один вихід чотирьох комсомольських майстрів проти трьох суперників. Знову забракло влучності.
Другу 45-хвилинку активніше розпочали місцеві виконавці, проте їхнього запалу вистачило ненадовго. Гості знову перехопили ініціативу. На 59-й хвилині Корольков у штрафному майданчику обіграв кількох опонентів і пробив. Після рикошетів м’яч потрапив до Герасимця, який відправив “шкіряного” під поперечину – 0:1. До речі, Сергій забиває у другому матчі поспіль. Після пропущеного м’яча господарі пішли відіграватися. Хороший шанс був у Гвоздевича, однак наші захисники по-хокейному кинулися під його гарматний постріл і ліквідували загрозу. Згодом криворізькі майстри мали ще нагоди, але відмінно діяв голкіпер “Гірника-Спорту”. В останні п’ять хвилин знову на полі стало гаряче. Спочатку Костюченко після подачі кутового ударом головою пробив у поперечину воріт нашого суперника. А після цього пройшла дуже гостра атака у відповідь. Гравець криворізької команди приблизно з одинадцятиметрової позначки пробивав ножицями у падінні через себе. Ціною надзусиль знову виручив наш страж воріт, відбивши у польоті м’яч кулаками. “Гірник” мав ще шанс, щоб рахунок зрівняти, проте цей день виявився для нього нещасливим.
До речі, у звітній зустрічі наш воротар Антон Ситников встановив особистий рекорд – він провів на полі вже 5000 хвилин без замін.
Кольори ФК “Гірник-Спорт” захищали: Ситников, Шульц, Нелін, Голядинець, Чеботаєв, Андрієвський, Клімаков, Герасимець, Александров (Корольков, 55), Дячук (Моісеєнко, 60), Кірієнко (Приходной, 81).
Наступний матч “Гірник-Спорт” зіграє у суботу, 18 жовтня, у Комсомольську з тернопільською “Нивою”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.